Ajax dreigt met Haller derde speler kwijt te raken aan Bayern

26 april 2022, 08:05   Bijgewerkt: 26 april 2022, 16:38

Bayern München staat op het punt om Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in te lijven, maar mogelijk maakt na dit seizoen nog een derde speler van Ajax de overstap naar de Duitse topclub. BILD beweert dat Sébastien Haller bij Bayern in beeld is als opvolger van Robert Lewandowski, die steeds vaker in verband wordt gebracht met een zomers vertrek. Der Rekordmeister zou zelfs al de eerste contacten hebben gelegd met het management van de 27-jarige spits van de Amsterdammers.

In de voetbalpodcast Stammplatz onthult BILD-journalist Christian Falk dat Haller op de radar van Bayern München is verschenen. "Ik heb de informatie gekregen dat Bayern op de deur van zijn adviseur heeft geklopt", begint hij. "Als Bayern Lewandowski kwijtraakt, dan is Haller een heel goede optie. Hij heeft alles wat Bayern zoekt: hij is groot, sterk en een aanspeelpunt. Bovendien is hij betaalbaar, dus ik kan het me goed voorstellen."

Haller staat sinds bijna anderhalf jaar op de loonlijst bij Ajax. De spits uit Ivoorkust kwam in januari 2021 voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United, waarmee hij de duurste aankoop voor een Nederlandse club ooit werd. In 62 officiële wedstrijden voor Ajax heeft Haller 46 doelpunten gemaakt, waarvan 31 in de Eredivisie en elf in de Champions League. Ondanks dat het Europese avontuur van Ajax al ten einde is, bezet Haller nog altijd de derde plaats op de topscorerslijst van het miljardenbal.

Hoewel Haller door Falk 'betaalbaar' wordt genoemd, is het onduidelijk welk bedrag Ajax voor zijn spits verlangt. De voormalig speler van FC Utrecht, Eintracht Frankfurt en West Ham United ligt nog tot de zomer van 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA, waardoor de Amsterdammers hoog in de boom kunnen zitten bij de eventuele onderhandelingen over de transfersom. Gravenberch verkast vermoedelijk voor 25 à 30 miljoen naar Zuid-Duitsland, terwijl Mazraoui de overstap transfervrij maakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Strik erom, zou ik zeggen...

Loek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij weet niks van voetbal,net als die domme duimpjes,Haller is gewoon de beste Ajax spits van de laatste 10 jaar,zo een spits vind je nergens in Europa onder de 50 miljoen, nu nog eens goede buitenspelers kopen die hem een zuivere pass door de lucht kunnen geven,en hij maakte er nog meer,trouwens Haller beschiks ook nog eens over hard schot en zeer goede techniek voor een spits. Daarom zien Bayern en ik dat wat jij niet ziet.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WHAHAHA en dan zeggen dat voetbaldier er geen verstand van heeft.In engeland kon die al niet meekomen en jij denkt dat die gozer de beste spits is van ajax vd laatste 10 jaar whahaha nee jij hebt er kijk op zullen we zeggen .......

Loek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja dat jij dat zegt als Feyenoord aanhanger zegt genoeg,want jullie weten niet eens wat voetballen is.

Loek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zou ik toch echt niet toestaan als ik Ajax was,Haller is echt een heel goede spits,en je koop ook niet zomaar een spits ergens van dit kaliber,niet aan mee werken. En die gekken die roepen strik erom,zijn amateurs met 0 verstand van voetbal, kijk naar zijn statistieken en je begrijpt waarom Bayern een topspits in hem ziet. Geef die jongen een beter contract en zorg dat hij bij Ajax blijft.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Haller is echt geen topspits en gaat bij bayern zeker geen potten breken.Als er de juiste prijs word geboden zsm een strik erom heen doen en je zegeningen tellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen