'Keuze is reuze voor De Jong: drie clubs azen op Barça-middenvelder'

26 april 2022, 23:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong wordt aan Manchester United gelinkt nu Erik ten Hag daar komend seizoen aan het roer staat, maar er zijn meer kapers op de kust. Ook Bayern München en Paris Saint-Germain zouden wel oren hebben naar de middenvelder.

Met dat nieuws komt El Mundo Deportivo op de proppen. De Jong lijkt niet helemaal onomstreden bij FC Barcelona, ondanks dat hij in de meeste competitieduels wel in de basis mocht starten. Onder Xavi werd de middenvelder maar liefst tien keer vroegtijdig naar de kant gehaald. In het verloren duel met Rayo Vallecano van afgelopen weekend zat zijn wedstrijd er na een uur spelen op, waar de voetballer duidelijk teleurgesteld over was. Hij gooide zijn scheenbeschermers teleurgesteld op de grond, wat voor het medium extra voer is om te speculeren over een transfer.

Lees ook: Xavi reageert op geruchten over interesse United in Frenkie

De Jong heeft nog een contract tot media 2026, waardoor FC Barcelona behoorlijk hoog in de boom kan zitten voor de spelmaker. Voor de Catalaanse club zou een transfer ook een uitweg kunnen zijn, aangezien de club financieel in zwaar weer zit. Een vertrek voor tientallen miljoenen geeft de club wat extra lucht, waardoor Barça niet meteen 'nee' zal zeggen als een geïnteresseerde partij serieus wil praten over een overgang.

"Hij kan een van de beste middenvelders ter wereld worden. Als het aan mij ligt, blijft hij hier nog vele jaren", zei Xavi onlangs over de Nederlandse middenvelder. Het is de vraag of De Jong nog lang te bewonderen is in Camp Nou gezien de interesse die nu op gang lijkt te komen.

Lees ook: Frenkie de Jong is dé ideale aanwinst voor Ten Hag: win-win-win

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen