'Wissel voor Oranje in WK-poule? Ecuador vreest voor uitsluiting'

26 april 2022, 22:55   Bijgewerkt: 26 april 2022, 23:19

Gaat de WK-poule van Nederland nog veranderen na de loting? Byron Castillo is mogelijk de reden dat Ecuador een streep kan zetten door het eindtoernooi. De voetballer speelde in acht kwalificatieduels mee, maar zou dat hebben gedaan met valse papieren. De voetballer zou namelijk niet uit Ecuador, maar uit Colombia komen.

Met dat nieuws komt de Sebastián Bejarano naar buiten. In 2017 was de nationaliteit van de voetballer ook al eens onderwerp van gesprek. Destijds trok de nationale bond van Paraguay aan de bel met de mededeling dat de documenten van de speler niet klopten. Nu zou er volgens de journalist bewijs zijn dat er inderdaad iets niet goed is met de papieren van de speler, waardoor mogelijk een straf dreigt voor de WK-deelnemer. Zo kan de ploeg zelfs uitgesloten worden, meldt het Spaanse medium Marca.

Overigens wil de voorzitter van de Ecuadoriaanse voetbalbond niet meegaan in het verhaal. "Ze proberen om nieuws te maken, maar ik ben niet op de hoogte van een nieuw proces", doelt hij in gesprek met Futbolecuador op een onderzoek over de documenten van Castillo. Volgens sportrecht advocaat Celso Vásconez hoeft het Zuid-Amerikaanse land zich inderdaad geen zorgen te maken over een mogelijke straf. "In 2021 werd bevestigd dat Byron in Ecuador is geboren. Dat onderzoek werd niet gedaan door de voetbalbond, maar door de burgerlijke stand van het land."

Ecuador eindigde in de kwalificatie knap vierde achter Brazilië, Argentinië en Urugay. De Zuid-Amerikanen werden voor het wereldkampioen gekoppeld aan gastland Qatar, Nederland en Senegal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen