Manchester City verslaat Real Madrid, maar publiek dé winnaar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 april 2022 – Manchester City heeft dinsdagavond een eerste tik uitgedeeld aan Real Madrid. De ploeg van Pep Guardiola rekende in een geweldige wedstrijd af met Real Madrid, dat zich na grotere achterstanden ondanks de 4-3 nederlaag de morele winnaar zal voelen. Toch was er in Engeland eigenlijk maar één échte winnaar: het voetbalpubliek. 

Manchester City verslaat Real Madrid, maar publiek dé winnaar

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het snelste doelpunt ooit in de halve finale van de Champions League om mee te beginnen, bijvoorbeeld. De rake kopbal van Kevin De Bruyne na 94 seconden bleek een perfecte opmaat naar een geweldige wedstrijd, die na elf minuten al beslist leek. In de openingsfase werd De Koninklijke namelijk overklast door de thuisploeg en toen Gabriel Jesus compleet vrij al vroeg in het duel voor de 2-0 kon zorgen, gingen alle alarmbellen af. Het was aan Riyad Mahrez te wijten dat The Citizens niet binnen een half uur al drie of vier keer hadden gescoord.

De buitenspeler zag in het eerste bedrijf namelijk een medespeler over het hoofd, waardoor een enorme kans verloren ging en had even later het vizier niet op scherp staan in de afwerking. Na de pauze raakte de buitenspeler de paal en ook dat was een pijnlijke misser, omdat Karim Benzema in het eerste bedrijf op fraaie wijze de aansluitingstreffer had gemaakt. Het was zijn veertigste (!) doelpunt van dit seizoen en nooit eerder kwam de Fransman tot dat ongekende aantal.

De missers van Mahrez, die de kans op 5-2 voorlangs schoot in de slotfase, werden Manchester City niet fataal in dit enkele duel, want na de reuzenkans schoot megatalent Phil Foden zelf fraai raak. De 21-jarige voetballer had uit de rebound van Mahrez' poging even daarvoor nog gemist, maar zorgde vlak na de pauze alsnog voor de 3-1. Omdat een andere 21-jarige, Vinícius Júnior, snel daarna met een sprint van zestig meter opnieuw voor de aansluitingstreffer zorgde, bleef het voetbalfeest in Manchester nog spannend ook.

En spannend zou het voetbalfeest ook eindigen, want nadat Bernando Silva op geweldige wijze het duel leek te beslissen, kreeg Real Madrid een ietwat goedkope strafschop na een ongelukkige handsbal. De bal ging op elf meter en Benzema stond achter de bal. Hoewel de Franse spits recent tweemaal miste vanaf elfmeter, bleef hij ditmaal beangstigend koel. Met een geweldige Panenka sloot hij het mooiste duel in dit Champions League-seizoen in stijl af

Daardoor is de return nog spannend en kan ook de wedstrijd in Madrid zo'n prachtig voetbalgevecht worden als deze dinsdagavond in Manchester. Daarin was City de winnaar in de statistieken, zal Real Madrid niet helemaal ontevreden zijn na tweemaal een achterstand van twee goals én was het publiek dé grote winnaar van deze heerlijke voetbalavond. Al zal Guardiola vinden dat Mahrez het duel eerst had moeten beslissen in het voordeel van de Engelsen. 

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd