Feyenoord staat voor hete transferzomer: drie basiskrachten weg

27 april 2022, 10:15

Feyenoord wacht een drukke transferzomer. De Rotterdamse topclub moet vrezen voor een vertrek van diverse basisspelers, die op de verlanglijst van clubs uit het buitenland zouden staan. Het verkopen van de sterspelers is voor Feyenoord de best mogelijke manier om geld te verdienen, na het schrappen van de plannen om een nieuw stadion te bouwen.

"Ze gaan Orkun Kökçü verkopen, vermoedelijk voor een recordbedrag", vertelt Martijn Krabbedam in de Dick voor mekaar podcast. "Misschien gaat Luis Sinisterra weg en Tyrell Malacia zal wel naar Lyon gaan, enzovoort. Er gaat dus best wel wat gebeuren. Dan kun je deze zomer misschien niet alles rechtstreeks in de spelersgroep stoppen, maar als je volgend jaar wéér kunt verkopen, dan is dat wel de snelste manier voor een club om geld te verdienen. Dan maar geen nieuw stadion."

Het benoemde trio valt op dit seizoen. Sinisterra is bezig aan een productieve jaargang en was dit seizoen al 22 keer trefzeker in alle competities. Dat is ook in het buitenland opgevallen. Datzelfde geldt voor Orkun Kökcü. De Turks international is zijn goede spel aan de bal dit seizoen gaan koppelen aan rendement.

Ook de naam van Tyrell Malacia valt in het buitenland. De linksback is uitgegroeid tot vast lid van het Nederlands elftal en imponeerde dit seizoen vooral in topwedstrijden, zoals tegen Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen