Man City en Real treden met doelpuntenfestijn in voetsporen Ajax

27 april 2022, 10:40

Manchester City en Real Madrid hebben er dinsdagavond in de halve finale van de Champions League een waar spektakelstuk van gemaakt. De Engelse topclub boekte een 4-3 overwinning en schreef daarmee historie. De thriller kwam in een rijtje met een eerdere wedstrijd van Ajax.

Slechts tweemaal werd er in de geschiedenis van de Champions League zeven keer gescoord in een halve finale van de Champions League. Ajax was daar voor de eerste keer ooit bij betrokken. De Amsterdammers versloegen in aanloop naar de gewonnen finale in 1995 Bayern München met liefst 5-2. Dat kunstje herhaalde Liverpool in 2018 tegen AS Roma (eveneens 5-2).

De kraker in het Etihad Stadium eindigde in een 4-3 zege voor de Engelsen. Bij City waren Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus trefzeker. Real Madrid deed via twee treffers van Karim Benzema en een fraaie goal van Vinícius iets terug, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Dat kwam doordat City na rust nog op het scoreformulier kwam via Phil Foden en Bernardo Silva.

Manchester City schreef met de zege op Real Madrid sowieso historie. De club werd de eerste in de Champions League die drie wedstrijden op rij wist te winnen van recordwinnaar Real Madrid.

Lees ook: Media over 'magisch' City: 'Dit is alles wat goed is aan voetbal'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen