Officieel: Roger Schmidt verruilt PSV voor Portugees avontuur

27 april 2022, 14:01

Roger Schmidt gaat definitief aan de slag als coach van Benfica. De Duitse oefenmeester, die momenteel werkzaam is bij PSV, heeft vanaf komend seizoen de leiding over de Portugese topclub. Schmidt is bij Benfica de opvolger van de vertrekkende Nélson Veríssimo.

Voor Schmidt, die in het verleden eveneens werkzaam was bij onder meer RB Salzburg en Bayer Leverkusen, lijkt de overstap naar Benfica ten opzichte van PSV promotie. De Duitse oefenmeester gaat aan de slag bij de club die zich dit seizoen nog verzekerde van een plek in de kwartfinale van de Champions League, door Ajax een ronde eerder uit te schakelen.

De overstap van Schmidt naar Benfica is pikant. Aan het begin van het seizoen zorgde Benfica er nog voor dat PSV zich niet wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren werden destijds over twee duels verslagen door de geslepen Portugezen.

De 55-jarige Schmidt won twee weken geleden nog de KNVB beker met PSV en is nog in de race voor een tweede hoofdprijs: met nog vier speelronden te gaan lijkt de achterstand van vier punten ten opzichte van koploper Ajax echter te fors.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen