Slot lyrisch: "Over Guardiola wordt over vijftig jaar nog gesproken"

27 april 2022, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot is lovend over Jorge Sampaoli, de trainer van Olympique Marseille. Maar hij wil de oefenmeester van de komende tegenstander niet omschrijven als een voorbeeld. Daarvoor wijst hij naar Pep Guardiola, die momenteel voor de spelersgroep staat bij Manchester City.

"Als je voetbal kijkt, is er in de afgelopen twintig jaar maar één iemand die boven alle partijen staat. Toen Xavi, Iniesta en Messi samen stopten bij Barcelona, dachten we dat voetbal nooit meer zo mooi werd. Maar gelukkig is er de trainer Guardiola. Hij laat ons op een onvoorstelbaar mooie manier genieten", vertelt Slot daags na de galavoorstelling in de Champions League, waar City met 4-3 wist te winnen van Real Madrid.

"Over Guardiola wordt over vijftig jaar nog steeds gesproken. Wat hij doet, is zo ontzettend knap. Zo mooi voor het voetbal ook. Je ziet zoveel teams met z'n allen verdedigen, maar hij niet", vervolgt Slot, die stelt dat de Catalaanse oefenmeester 'geen enkele concessie' doet aan zijn spelopvatting. "Dan zit ik echt te genieten. Over een aantal jaar ben ik nog steeds blij dat ik naar dit voetbal heb mogen kijken, hopelijk heeft hij heel veel trainers geïnspireerd."

Slot's inspiratie

Slot werd tijdens zijn trainerscarrière zelf geïnspireerd door Sampaoli, de trainer van de Conference League-opponent. De Nederlander laat weten dat hij de Argentijn al een jaar of tien volgt. "Hij gaf leiding aan het fantastische Chili, dat ongelofelijk mooi en aanvallend voetbal speelde. Dan volg je dat wel. Of hij gek is? Mij vinden ze ook gek. Maar wat is gek? Bezetenheid van het spel is een overeenkomst die veel trainers delen. Dat moet je ook simpelweg zijn om dit vak uit te oefenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen