Van Hooijdonk lovend: "Ik zie hem wel in mijn voetsporen treden"

27 april 2022, 20:44

Twintig jaar geleden maakte Pierre van Hooijdonk het verschil voor Feyenoord in een Europese halve finale. De vraag is of de voormalig spits komende donderdag een opvolger gaat krijgen, wanneer de Rotterdammers het opnemen tegen Olympique Marseille in de Conference League. Cyriel Dessers toonde zich dit seizoen al vaker het goudhaantje van de ploeg met zijn treffers.

"Ik zie hem wel in mijn voetsporen treden als hij net zo beslissend blijft als hij tot nu toe is geweest", aldus Van Hooijdonk bij De Telegraaf. "We lijken wel een klein beetje op elkaar. Allebei spitsen met niet zo'n heel gepolijste stijl, die ook hun fysiek in de strijd gooien. En we hebben allebei NAC naar promotie geschoten, dus er zijn wel wat parallellen. Ik vind het schitterend om te zien dat hij het nu zo goed doet bij Feyenoord. Zonder iemand tekort te willen doen, vind ik Dessers en Luis Sinisterra wel het belangrijkst geweest dit seizoen."

De oud-spits wil de Rotterdammers op het hart drukken dat ze zich de komende weken onsterfelijk kunnen maken. "Voor de meeste spelers geldt dat je maar één kans in je carrière krijgt om voor zo'n prijs te spelen. Voor ons is die UEFA Cup-winst hét hoogtepunt in onze carrière. Wij waren bepaald niet verzadigd met prijzen. Het huidige team moet ook beseffen dat zo'n kans niet zomaar weer komt", aldus Van Hooijdonk, die nooit meer vergeten zal worden door Het Legioen.

De huidige analist stelt dat Arne Slot een groot aandeel heeft aan de Europese campagne van dit seizoen. "Het is geweldig wat Slot heeft weten te bewerkstelligen in zo'n korte periode. Feyenoord is weer leuk om naar te kijken en dat is een aantal jaren niet zo geweest. Slot heeft er een heel andere manier van voetballen in gekregen en dat heeft hij heel goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen