'Opvallende klus voor Cocu: trainer staat open voor Schotse club'

27 april 2022, 19:06

Een opvallend gerucht uit Schotland: Philip Cocu vervolgt zijn trainerscarrière mogelijk bij Hibernian FC. De voormalig oefenmeester van PSV wordt gezien als een van de topkandidaten bij de middenmoter uit hoofdstad Edinburgh.

De club wist zich niet te plaatsen voor de kampioenspoule, waarna het bestuur tot de conclusie kwam dat er een andere manager voor de groep moet komen. Shaun Maloney moest daardoor vertrekken. Volgens The Scottish Daily Express zou de Nederlander het bestuur al gezegd hebben dat hij wel openstaat voor de vacature.

Cocu wordt gezien als een 'ervaren' trainer. De trainer wist met PSV drie keer kampioen te worden. Het was een veelbelovend begin van de trainerscarrière, maar daarna kwam de klad erin. De buitenlandse avonturen bij Fenerbahçe en Derby County werden namelijk geen succes. Nu kan hij met een Schotse aanbieding op zak proberen om de weg omhoog weer te vinden.

Cocu werd de afgelopen maanden ook meerdere keren aan PSV gelinkt. Nadat duidelijk werd dat Roger Schmidt aan het einde van het seizoen vertrekt uit Eindhoven, was de clubloze trainer meerdere keren in het Philips Stadion en op de Herdgang te vinden. Uiteindelijk besloten de beleidsbepalers om Ruud van Nistelrooij door te schuiven naar de hoofdmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen