Van Wonderen over 'beste rode kaart ooit': "Hou van die humor"

28 april 2022, 11:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord staat vanavond een belangrijke wedstrijd tegen Olympique Marseille te wachten. De laatste keer dat de twee clubs elkaar in Europees verband tegenkwamen was in december 1999. Een van de hoofdrolspelers was de huidige Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen, voor wie dat duel slechts zeven minuten duurde.

Van Wonderen pakte namelijk al na zeven minuten rood, in een wedstrijd die Feyenoord vervolgens alsnog met 3-0 zou winnen. Dat krijgt hij nog vaak te horen wanneer hij terugkeert in De Kuip. "'Dat was jouw beste wedstrijd voor de club hè, Kees', hoor je dan", vertelde Van Wonderen aan het Algemeen Dagblad. "Ik hou daar wel van, die humor. En zeker achteraf kun je zeggen dat het mijn beste rode kaart ooit."

Nadat hij van het veld werd gestuurd, bekeek Van Wonderen de rest van de eerste helft in de kleedkamer. "Ik dacht vooral: laat het heel lang 0-0 blijven. In de rust ben ik gaan douchen en in mijn clubkostuum heb ik de tweede helft gekeken. Uiteindelijk ben ik naar de catacomben gegaan toen de wedstrijd zich ontspon zoals ik nooit had verwacht." Daarmee doelde hij op de laatste twintig minuten van die wedstrijd, waarin Feyenoord drie keer scoorde en ook Marseille eerst met tien en vervolgens zelfs met negen man kwam te staan.

UEFA Cup-finale

Tweeënhalf jaar later, dit seizoen precies twintig jaar geleden, pakte Van Wonderen met Feyenoord de UEFA Cup door in de finale Borussia Dortmund te verslaan. "Weet je wat mooi was? Die Portugees die mij die rode kaart gaf, was ook de scheidsrechter in de finale. Dat wist ik van tevoren niet. Toen ik op het veld kwam, keek ik hem aan en dacht ik: hé, ik ken jou ergens van. En hij herkende mij ook, dat weet ik zeker. In die wedstrijd gaf hij Dortmund-verdediger Jürgen Kohler ook vrij vroeg een rode kaart. Gelukkig voor ons liep die wedstrijd toen anders af."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen