PSV volgt spits Gnonto, wonderkind Savinho wil naar Eindhoven

28 april 2022 – Groot geruchtennieuws bij PSV: donderdagmiddag zijn er twee potentiële aanwinsten heel concreet gelinkt aan de Eindhovenaren. FC Zürich-aanvaller Wilfried Gnonto zou heel serieus op de lijstjes staan van technisch directeur John de Jong, terwijl het Braziliaanse talent Savinho via Manchester City op huurbasis naar het Philips Stadion hoopt te komen.

PSV volgt spits Gnonto, wonderkind Savinho wil naar Eindhoven

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Eerstgenoemd gerucht komt uit de kokers van Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De achttienjarige spits Gnonto heeft nog een eenjarig contract in Zwitserland en staat daarom op de radar van onder meer PSV, dat wel concurrentie heeft van onder anderen Anderlecht. Volgens het ED moet Gnoto ondanks dat zijn contract nog slechts één jaar doorloopt nog liefst vijf miljoen euro betalen.

De aanvaller zou een van de vervangers moeten worden van Eran Zahavi, wiens contract afloopt. Daarnaast verwacht PSV afscheid te nemen van Carlos Vinicius en is ook de toekomst van Maximiliano Romero nog ongewisse. Daardoor moet er een jonge én ervaren aanvaller naar PSV komen in deze zomer. In die laatste categorie is onder meer Luuk de Jong nog altijd in beeld. Gnoto maakte in 58 officiële wedstrijden namens FC Zürich elf doelpunten en bereidde negen goals voor.

Savinho wil naar PSV
Verder kwam via De Telegraaf naar buiten dat de Braziliaan Savinho (17) zelf graag naar PSV wil. Vanaf komend seizoen staat hij onder contract bij de City Group, dat hem overnam van het Braziliaanse Atletico Mineiro. Om hem gemakkelijk naar Manchester City te kunnen halen op lange termijn, moet hij voor een werkvergunning indruk maken in Europa of international van Brazilië zijn.

Beide ziet Savinho zelf erg zitten om te bereiken bij PSV, al hebben ook Troyes en Lommel interesse in de rechtsbuiten, die van origine een linkspoot is. De Franse en Belgische club hebben het voordeel dat ze onderdeel uitmaken van de City Group. Met zijn zeventien jaar maakte Savinho met 24 optredens wel al veel minuten in de hoofdmacht van de Braziliaanse club, maar scoren of een assist geven lukte hem vooralsnog niet.

Lees ook: 'PSV wil miljoenentalent huren, mits Manchester City hem koopt'

Nieuw contract Sambo
Verder kwam eerder op de dag al het nieuws naar buiten dat PSV het contract van verdediger Shurandy Sambo wordt verlengd. De rechtsachter is momenteel nog altijd geblesseerd, maar PSV ziet veel toekomst in hem en bood hem een meerjarig contract aan. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink gaat hij vandaag (donderdag) tekenen in het Philips Stadion.

Reacties

PSV

gerelateerd