Malacia geeft wederom visitekaartje af: ''Ik was vrij zeker''

29 april 2022, 08:37

Cyriel Dessers was donderdagavond met twee doelpunten de gevierde man bij Feyenoord in het thuisduel met Olympique Marseille. Maar er waren natuurlijk meer uitblinkers bij de Rotterdammers. Wat te denken van Tyrell Malacia? De linksback voorkwam in de tweede helft met een geweldige tackle dat de Fransen op gelijke hoogte konden komen. Desondanks is er van euforie geen sprake bij Malacia.

Feyenoord beleeft een memorabel Europees seizoen. Waar de ploeg van Arne Slot in de groepsfase van de Conference League al veel indruk maakte door onder meer tweemaal te winnen van Union Berlin, doet ze er in de knock-outfase nog een schepje bovenop. Nadat de Rotterdammers al wisten af te rekenen met Partizan Belgrado en Slavia Praag, lijkt nu ook Olympique Marseille eraan te moeten geloven. Malacia wil daar echter nog niets van weten. ''We hebben nog niks. Volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd'', zei hij na afloop voor de camera van ESPN. ''We spelen daar en moeten weer honderd procent zijn. Overtuigend winnen en door naar de finale.''

Daar spreekt vertrouwen uit. En dat is natuurlijk gerechtvaardigd na het imponerende optreden in de Kuip. Gesterkt door de achterban speelde Feyenoord Olympique Marseille bij vlagen op een hoopje. Dat het uiteindelijk 'slechts' 3-2 werd, mogen de Rotterdammers zichzelf verwijten, al telt natuurlijk alleen de overwinning. ''Het was zeker een mooie avond, aldus Malacia. ''Ik ben blij dat we hebben gewonnen. Nu zondag en dan volgende week.'' Feyenoord gaat over twee dagen op bezoek bij Fortuna Sittard, een wedstrijd die óók gewonnen moet worden in de strijd om de derde plek. Dat zal weer een totaal ander duel worden, al staat de ploeg van Slot dankzij het Europese seizoen eigenlijk nog maar zelden voor verrassingen.

''We hebben in dit Europese seizoen heel veel verschillende systemen tegenover ons gehad. Ik denk dat we ons heel goed hebben voorbereid. De trainer heeft tactisch de trainingen heel goed neergezet en ons goede informatie meegegeven. Het klopte allemaal'', glunderde Malacia, die in de tweede helft dus erg belangrijk was met een tackle waarmee hij voorkwam dat Bamba Dieng het Rotterdamse doel onder vuur kon nemen. ''Ik was vrij zeker, anders maak ik hem niet.'' In de eerste helft kwam Dieng wél tot scoren. De razendsnelle aanvaller maakte indruk op Guus Til. ''Hoe die gozer die eerste bal binnenschoot…'', klinkt het namens de middenvelder bij Voetbal International.

''Dat vond ik heel knap. Er kwam een soort zwiep aan die bal en viel van heel hoog achter in het net. Dan zie je wel dat ze echt kwaliteiten hebben.'' De Franse aanvallers toonden zich bij tijd en wijle een ware plaag voor de Feyenoord-defensie, die uiteindelijk wel standhield. Volgens Til is 3-2 een terechte uitslag. ''Als we efficiënter waren geweest, hadden we met minimaal twee goals verschil kunnen winnen. Maar ik denk dat zij er ook zo in staan.'' Het wordt dus wat volgende week in Zuid-Frankrijk. ''0-0 wordt het denk ik niet. Ik vind het moeilijk in te schatten. Maar ik heb begrepen dat het daar ook gekkenhuis is, dus ik denk dat het een soortgelijke wedstrijd zou kunnen worden'', aldus Til. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen