Club Brugge en Dost een 'aflopend verhaal': wie pikt hem op?

29 april 2022, 10:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wegen van Club Brugge en Bas Dost scheiden na dit seizoen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer René Oosterhof bevestigd tegenover Het Nieuwsblad. Dost is in het bezit van een aflopend contract, dat dus niet wordt verlengd. Dat zat er ook geen moment in, want volgens Oosterhof heeft de regerend landskampioen van België niks van zich laten horen. 

Dost streek begin 2021 neer in Brugge. Club hoopte de boomlange spits een paar maanden eerder al over te nemen van Eintracht Frankfurt, maar toen wilden de Duitsers alleen meewerken aan een transfer als er zes tot zeven miljoen euro betaald zou worden. In de daaropvolgende winterse transferperiode was het alsnog raak voor Club Brugge en Dost, die geweldig begon aan zijn avontuur in België. Hij scoorde vijf keer in zijn eerste zes officiële wedstrijden. Maar de spits verloor nog dat seizoen zijn basisplaats en slaagde er niet in om die te heroveren. Ook onder leiding van Alfred Schreuder zit Dost, ondanks een sterke start, vaker wel dan niet op de bank. 

Voor Club Brugge staan er nog vijf wedstrijden in de kampioenspoule op het programma en daarin hoopt Dost nog van waarde te kunnen zijn. Maar daarna houdt de oud-speler van onder meer FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen het hoogstwaarschijnlijk voor gezien in België. ''Het spreekt voor zich dat dit een aflopend verhaal is'', vertelt Oosterhof in gesprek met Het Nieuwsblad. ''We hebben niks meer van Club gehoord en het was voor Bas ook een teleurstellend seizoen. Met de komst van Schreuder ging het even beter, maar vrij snel zat hij weer op de bank. Hij gedraagt zich professioneel, maar je kan je voorstellen dat hij de voorbije maanden niet gelukkig was.''

Keert Dost terug naar Nederland?

Dost gaat dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Oosterhof maakt zich daarover geen zorgen, aangezien hij een 'garantie op goals blijft'. Hoewel Dost dit seizoen dus allesbehalve onomstreden is, scoorde hij veertien keer in 34 wedstrijden. De kans is groot dat hij zijn laatste doelpunt op Belgische bodem al heeft gemaakt. ''Maar een terugkeer naar Nederland is een van de opties'', aldus diens zaakwaarnemer. Dost droeg in het verleden dus al het shirt van FC Emmen, Heracles en SC Heerenveen en het is niet uitgesloten dat hij komende zomer zijn rentree maakt bij een van zijn oude werkgevers. FC Emmen en SC Heerenveen zien een terugkeer van de boomlange spits namelijk wel zitten. FC Emmen keert na een afwezigheid van een jaar terug in de Eredivisie en kunnen de ervaring én doelpunten van Dost natuurlijk goed gebruiken.

Lees ook: Heerenveen wil Emmen aftroeven in strijd om Dost 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

thijmey1801
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Emmen in de Eredivisie houden zou toch geweldig zijn!

chan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brugge was ook geintreseerd Strand Larsen.ruilen maar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen