Slot bespreekt fitheid Feyenoord en deelt 'sneer' uit aan KNVB

29 april 2022, 18:04

Feyenoord is na het midweekse duel tegen Olympique Marseille (3-2) ongeschonden uit de strijd gekomen. Dat bevestigde trainer Arne Slot op de clubwebsite. Justin Bijlow en Jens Toornstra zijn daarmee de enige twee afwezigen, terwijl eerder geblesseerde spelers als Guus Til, Marcos Senesi en Philippe Sandler er ook zondag weer zouden kunnen staan.

Slot ging vervolgens ook verder in op de fysieke weerbaarheid van zijn spelersgroep en leek erop te hinten dat hij voor zondag (Fortuna Sittard-uit) niet veel wijzigingen zal doorvoeren. "De jongens hebben dit seizoen al heel vaak laten zien dat ze dit programma aankunnen. We bekijken het per individu, maar tot nu toe was steeds de keuze om de basisspelers in ieder geval op zondag weer te laten spelen. Of dat dan negentig minuten is, zullen we zien."

Daarnaast maakte Slot duidelijk de wedstrijd tegen Fortuna tussen twee Europese krakers door absoluut niet als 'moetje' te zien. "De halve finale van de Conference League is belangrijk, maar de competitie is dat ook. Niet in de laatste plaats omdat we nog niet voldoende het verschil gemaakt hebben richting de ploegen achter ons", doelde hij op het verschil met nummer vier FC Twente (drie punten) en nummer vijf AZ (zes punten).

'Sneer' naar KNVB

Aanvankelijk hadden Slot en Feyenoord gehoopt om de wedstrijd van zondag te verplaatsen en zo meer rust te hebben in aanloop naar Marseille. Daar verwees hij nog eens naar tijdens zijn interview met ESPN na de wedstrijd van donderdag. "Gelukkig zijn we zondag vrij... Oh nee, toch niet", zei hij toen hij het over de korte aanloop had. 

"We hebben een aantal dagen rust na zondag en zullen dan weer fit en heel goed moeten zijn om in Marseille een resultaat te halen", vervolgde Slot. Op de vraag of zijn eerdere opmerking als sneer bedoeld was: "Het is hoe jij het uit wil leggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen