Ten Cate waarschuwt Ajax: "Er is altijd een soort leedvermaak"

29 april 2022, 20:53   Bijgewerkt: 29 april 2022, 21:06

Ajax moet nog vier wedstrijden alles geven om achtervolger PSV op minstens vier punten achterstand te houden. De vraag of dat gaat lukken, stelde De Telegraaf aan onder meer Henk ten Cate. Hij was trainer van de Amsterdammers in de knotsgekke ontknoping van 2007, toen de titel op de laatste speeldag toch naar PSV ging. 

Uit ervaring weet Ten Cate daarom wat Ajax tijdens de laatste speelrondes te wachten staat. "Sommige clubs hebben alles om voor te strijden en andere ploegen spelen helemaal nergens meer om. Maar tegen Ajax gaat iedereen altijd volle bak. Wat me in 2007 verbaasde, was dat de spelers van Willem II met 2-0 van ons verloren, maar juichend en zingend van het veld liepen, omdat de titel naar PSV ging. Dat zegt iets over de status van Ajax. Er is altijd een soort leedvermaak als Ajax met de hoogste begroting geen kampioen wordt."

In 2016 - ook toen ging de landstitel op de laatste speeldag tóch naar PSV - zag Ten Cate hetzelfde gebeuren. "De Graafschap moest de degradatieplay-offs in, gaf alles tegen Ajax, hield Frank de Boer en zijn spelers van het 'zekere' kampioenschap af, maar had zoveel gegeven dat het roemloos degradeerde. Gefeliciteerd. Ploegen kunnen tegen Ajax, PSV en Feyenoord boven zichzelf uitstijgen, maar tegen Ajax nog net iets meer. De club staat bekend om zijn flair en branie. Op een goede manier overigens, vind ik, maar dat wordt niet overal zo gezien."

Verloren seizoen

Zelf vindt Ten Hag overigens wel dat Ajax het aan zijn stand verplicht is om kampioen te worden. "Omdat ze de hoogste begroting en beste selectie hebben", luidde zijn simpele verklaring daarvoor. Daar komt nog eens bij dat Ajax al vroeg werd uitgeschakeld in de Champions League en naast de Johan Cruijff Schaal én de KNVB Beker greep. De kans bestaat dus nog altijd dat Ten Hag zijn tijd bij de club zonder prijzen afsluit. "Dan is het dus écht een verloren seizoen geweest en niet het afscheid dat hij zich had voorgesteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen