Emmen is verlies snel vergeten en kroont zich tot KKD-kampioen

30 april 2022, 00:22

FC Emmen heeft zich vrijdagavond definitief tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie gekroond. De Drentenaren deden dat niet bepaald in stijl - ze verloren met 1-0 bij FC Eindhoven - maar profiteerden van het puntenverlies van FC Volendam. De nummer twee had een zege nodig om de hoop op een titelstunt in leven te houden, maar verloren zelf ook met 3-2 van FC Dordrecht.

FC Eindhoven - FC Emmen 1-0

Het is precies twee weken geleden dat FC Emmen de promotie naar de Eredivisie kon vieren. Een week later kon ook FC Volendam dat feestje vieren. Wat restte was de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie, al was Emmen met een voorsprong van zes punten en met nog maar twee wedstrijden te gaan al nagenoeg zeker dat ook die missie zou gaan lukken. Een punt was daarvoor al genoeg bij het bezoek aan nummer drie FC Eindhoven.

Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Dat bleek ook al na twee minuten, toen Jasper Dahlhaus aan de linkerkant alle ruimte kreeg om naar binnen te trekken en hard uit te halen: 1-0. Emmen moest in de achtervolging, maar mocht in het restant van de eerste helft van geluk spreken dat de score niet verder was opgelopen in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft kregen de Drentenaren de wedstrijd wel volledig in handen, maar dit ging nog niet gepaard met de benodigde gelijkmaker. Via Lorenzo Burnet, Reda Kharcouch en Rui Mendes waren die mogelijkheden er wel degelijk, maar de achterstand kon niet meer worden weggepoetst. Toch was dat resultaat al vrijwel direct na het laatste fluitsignaal vergeten. Het goede nieuws uit Dordrecht was binnengekomen: FC Emmen is kampioen!

FC Dordrecht - FC Volendam 3-2

Het was namelijk FC Volendam dat alleen met een overwinning Emmen van een vroegtijdig titelfeest af kon houden, maar zelf ook in de fout gingen tegen FC Dordrecht. In de rust stond de ploeg van Wim Jonk zelfs al met 3-1 achter. Mauro Savastano, Stijn Meijer en Pascu waren trefzeker voor de thuisploeg, terwijl alleen Robert Mühren iets terug kon doen.

In de 83e minuut hoopte Feyenoord-huurling Francesco Antonucci met zijn aansluitingstreffer een slotoffensief in gang te zetten, maar de goal viel te laat om de hoop op een Volendams wonder in leven te houden. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie zal ongetwijfeld meer dan gelukkig zijn met de promotie, maar moet het kampioenschap wel aan Emmen laten.