Lamprou gelooft in stunt: "Ajax niet in zijn beste periode"

30 april 2022, 11:39

Kostas Lamprou is een ervaringsdeskundige als het gaat om stunten tegen Ajax. In 2016 won de dertigjarige doelman met Willem II in de Johan Cruijff ArenA (1-2). Zaterdag gaat Lamprou met zijn huidige werkgever, PEC Zwolle, opnieuw op bezoek bij Ajax. "Natuurlijk zijn wij de underdog, maar er zijn elk seizoen wel een paar ploegen die verrassen", gelooft de keeper in een goed resultaat.

Zes jaar geleden verraste Lamprou met Willem II vriend en vijand door in Amsterdam te winnen. De doelman kan zich de zege nog goed heugen. "Het was helemaal niet dat we in vorm waren op dat moment, het was in het begin van het seizoen. Maar het gaf ons wel een enorme boost", vertelt hij in De Stentor. "Er was bij die wedstrijd nog geen halve minuut gespeeld of Davy Klaassen zette Ajax op voorsprong. Dan gaat er wel even door je hoofd dat je tegen een echt dikke nederlaag aan gaat lopen, maar dat liep gelukkig anders."

"Je moet nooit denken dat een wedstrijd klaar is. Later in die wedstrijd scoorden Erik Falkenburg en Fran Sol snel achter elkaar twee doelpunten en zo stonden we na een halfuur ineens op voorsprong. Daarna kregen zij nog wel een aantal goede kansen, die gingen er niet", herinnert Lamprou zich. De stunt van zes jaar geleden bewijst volgens Lamprou dat je nooit van tevoren moet denken dat je kansloos bent. "Dan kun je net zo goed niet gaan. Je moet bij dit soort tegenstanders gewoon heel scherp zijn, meer dan honderd procent geven, want je weet dat ze elke halve kans kunnen scoren. Als je zelf een kans krijgt moet je die ook benutten."

PEC Zwolle vecht tegen degradatie en kan een stunt tegen Ajax goed gebruiken. "We moeten tegen Ajax gewoon voor het hoogst haalbare resultaat gaan. Wat dat is moet in de wedstrijd blijken. Vooraf denk je misschien dat een punt een goed resultaat zou zijn, maar dat is afhankelijk van de wedstrijd. Het kan natuurlijk zijn dat we de schade moeten beperken, maar hopelijk lukt het ons om resultaat te boeken, want elk punt is op dit moment goud waard."

Ajax de favoriet

Hoewel Lamprou vertrouwen heeft in een goed resultaat, realiseert hij zich dat er ook een grote kans is dat de Zwollenaren met lege handen huiswaarts keren. "Iedereen heeft het moeilijk in Amsterdam, zelfs de internationale clubs die in de Champions League op bezoek komen. Ajax is de favoriet, maar zit op dit moment ook niet in hun beste periode."

Lees ookWaarom PEC Zwolle een potentiële bananenschil is voor Ajax

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen