Xavi voerde deze week 'heel goed' één-op-ééngesprek met Frenkie

30 april 2022, 14:33   Bijgewerkt: 30 april 2022, 14:57

Xavi is deze week om tafel gegaan met Frenkie de Jong. Aanleiding voor het gesprek was de gefrustreerde reactie van de middenvelder van FC Barcelona nadat hij tegen Rayo Vallecano (0-1) na een uur werd gewisseld. De Jong maakte zijn ongenoegen over de wissel duidelijk door met een scheenbeschermer te smijten en met het gezicht op onweer richting de kleedkamer te lopen.

De emotionele reactie van De Jong ontging Xavi niet. "We hebben een goed één-op-één-gesprek gehad", vertelt de Barcelona-trainer zaterdag op de afsluitende persconferentie richting het thuisduel met Real Mallorca. "Het is duidelijk dat de wissel hem frustreerde, maar ik moet aan het belang van het team denken. Frenkie moet elke wedstrijd het verschil maken. Hij heeft uitstekende wedstrijden gespeeld, maar moet constant zijn. Daar is hij ook toe in staat."

Steeds vaker wordt De Jong in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona, maar Xavi wil daar niets van weten. Niet voor de eerste keer benadrukt de trainer dat de Oranje-international deel uitmaakt van zijn plannen. "Hij is hier om het verschil te maken en er zijn geen andere spelers met zijn kwaliteiten. Hij is een zeer belangrijke speler voor ons, zowel in het heden als in de toekomst."

Koeman

De voorganger van Xavi, Ronald Koeman, vertelde deze week ook dat Barcelona niet van plan is om De Jong te laten gaan. "Barça wil Frenkie niet verkopen. Frenkie is een geweldige speler, een geweldige middenvelder. Hij heeft een aantal wedstrijden gespeeld waarin hij niet op zijn niveau geeft gespeeld, maar ik twijfel niet aan hem. Voor mij is hij een vaste waarde bij het Nederlands elftal. Ik hoop dat hij snel terugkomt op zijn oude niveau", zei hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat een vertrek toch beter is voor hem

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen