Klaassen knipoogt na zeldzame goal: "Ze schoten steeds op de keeper"

30 april 2022, 22:19

Davy Klaassen kon zijn geluk niet op tegen PEC Zwolle. Waar Ajax al wekenlang kwakkelt en met de hakken over de sloot wint, lukte het eindelijk weer eens om met een ruime marge te winnen. De Amsterdammers scoorden drie keer, waarbij de middenvelder twee goals voor zijn rekening nam.

De eerste goal van Klaassen was de tweede treffer van de thuisploeg. Nadat Jurriën Timber de paal raakte, kon de middenvelder de bal makkelijk binnentikken. "Als je er niet bent, kun je ook niet scoren", vertelt hij voor de camera van ESPN. Zijn tweede doelpunt was een stuk fraaier. Voor het eerst sinds 2016 maakte de voetballer een doelpunt van buiten het zestienmetergebied. Met een prachtige knal verschalkte hij Kostas Lamprou.

"Hij was mooi. Ik had de bal daarvoor al een paar keer afgegeven, maar de jongens schoten de hele tijd op de keeper. Daarom dacht ik: ik doe het zelf maar een keer. Ik raakte 'm perfect, lepel 'm eigenlijk een beetje", vertelt Klaassen, die stelt dat een overtuigende uitslag wel weer eens tijd werd. "De laatste weken winnen we wel, maar gaat het niet makkelijk. Het is elke wedstrijd hopen dat je zo'n uitslag kan neerzetten. Het was nu ook stroef, maar ik had geen enkel moment het gevoel dat het niet goed zou komen."

Ajax landskampioen?

Klaassen heeft er alle vertrouwen in dat de titel nu naar Amsterdam gaat. Ajax heeft na de driepunter een voorsprong van zeven punten, al komt PSV later dit weekend nog in actie. "Het kan nog anders, maar wij willen dat het gaat gebeuren", doelt hij op de landstitel. "Het gaat gebeuren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen