'Kampioen' Denswil heeft aan punt genoeg voor Turks sprookje

30 april 2022, 23:55

Stefano Denswil heeft zaterdagavond geschiedenis geschreven met Trabzonspor. De club zorgde voor een Turks sprookje door landskampioen te worden. Dat lukte de club voor het laatste in 1984. Daarmee zijn de traditionele topclubs Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe in hun hemd gezet.

De Nederlandse verdediger mocht in de basis beginnen tegen Antalyaspor, waar Alfons Groenendijk en Michael Lindeman assistenten zijn. De Nederlandse trainers zagen hun ploeg goed tegenstand bieden tegen de koploper, waarbij de eindstand voor beide clubs een punt opleverde: 2-2. Door die uitslag kan Trabzonspor officieel niet meer ingehaald worden, waardoor de landstitel een feit is.

Andreas Cornelius zette de koploper al in de derde minuut op voorsprong met zijn zestiende competitiedoelpunt. Het was niet het begin van een makkelijk kampioensduel. In de vijftigste minuut werd het namelijk gelijk via Alassane Ndao, terwijl de koploper daarna een handje geholpen werd door de tegenstander. Fredy miste namelijk een strafschop, waarna Dorukhan Tokoz niet veel later voor de tweede treffer van Trabzonspor zorgde.

Haji Wright maakte tien minuten voor het einde de gelijkmaker, waar het uiteindelijk bij bleef. Daardoor mag Denswil, die gehuurd is van het Italiaanse Bologna, zich kampioen van Turkije noemen. Het seizoen kan nog mooier worden voor de mandekker en zijn ploeggenoten, aangezien de ploeg ook nog in de halve finale staat van het bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen