OGC Nice meldde zich voor Ziyech: "Alsof we niet bestonden"

1 mei 2022, 13:48

Hakim Ziyech (29) maakte in 2020 de overstap van Chelsea naar Ajax, maar als het aan de beleidsbepalers van OGC Nice had gelegen, kwam de middenvelder annex aanvaller over naar de Ligue 1-club. Zij toonden eerder al interesse, maar kregen op allerlei manieren duidelijk nul op rekst. 

"Destijds keken de spelers op een heel andere manier naar OGC Nice dan men tegenwoordig doet. Op dat moment bestonden we eigenlijk nog niet voor Ziyech", laat OGC Nice-directeur Julien Fournier weten in de Franse media. "Toen we achter Ziyech aanzaten, zag hij ons nog helemaal niet zitten. Ik wist toen nog niet dat zoiets kon."

OGC Nice was namelijk zeker niet de enige club die concrete interesse toonde in de international van Marokko. "Hij speelde bij Ajax en stond in de belangstelling van diverse internationale topclubs. OGC Nice was op dat moment helemaal niet aan de orde voor hem", sprak Fournier over de belangstelling van enkele seizoenen geleden. Inmiddels hoopt men in Amsterdam stiekem op een rentree van de aanvaller annex middenvelder, die bij Chelsea niet een vaste kracht is geworden in twee seizoenen. 

Lees ookZiyech: "Daar had ik meer problemen mee dan andere spelers"

Nederlandse enclave OGC Nice

Overigens zou Ziyech niet de enige speler zijn geweest die vanuit de Eredivisie de overstap maakte naar OGC Nice. Met Pablo Rosario, Calvin Stengs en Justin Kluivert staan er momenteel drie Nederlanders met een verleden in eigen land onder contract bij de Ligue 1-club. Ook oud-Ajax-spits Kasper Dolberg heeft momenteel een contract bij de huidige nummer zes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bolle1972
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds wanneer ging ziyech van chelsea naar Ajax in 2020???? Volgens mij is dat andersom gebeurd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen