Kamphuis over goal Doan: "Buitenspel had geen invloed''

1 mei 2022, 17:28

Scheidsrechter Jochem Kamphuis was tijdens het treffen tussen PSV en Willem II als vroeg bepalend met een ingrijpende beslissing. De VAR riep de arbiter naar de kant wegens buitenspel van Vinícius naar de zijkant, maar Kamphuis ging daar niet in mee. De beslissing om de goal te laten staan zorgde voor veel kritiek op, maar is volgens de scheidsrechter wel terecht.

Voor de camera van ESPN gaf Kamphuis na afloop van het duel tekst en uitleg over het controversiële moment:  "Ik zie dat het buitenspel is, maar dat de bal direct over de middencirkel wordt gespeeld. In principe moet het een voorwaartse pass zijn naar de goal toe. Voor mij is het dus direct duidelijk dat dit niet in de aanvalsfase is en daardoor geen reden is om de goal af te keuren", verdedigde de arbiter zijn beslissing.

De scheidsrechter vervolgt: "Op het moment dat hij de bal niet terugspeelt, is het wel degelijk iets voor de VAR om de goal af te keuren. Maar omdat de bal hier duidelijk terug wordt gespeeld over de middenlijn start een nieuwe aanvalsfase. Dit buitenspelmoment heeft geen invloed op de goal."

Bij Willem II was de onvrede over de beslissing van Kamphuis groot na de 4-2 nederlaag in Eindhoven. De formatie van Kevin Hofland liep daardoor al vroegtijdig achter de feiten aan, maar kwam desondanks twee keer knap terug in de wedstrijd. Uiteindelijk moesten de Tilburgers het hoofd wel buigen voor PSV, waardoor Willem II weer laatste staat in de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen