PSV strompelt richting einde: "Ik ben zelfs blij met twijfelgevallen"

1 mei 2022, 17:45

Roger Schmidt moet in de slotfase van het seizoen puzzelen met de opstelling van PSV. De Eindhovenaren kampen met veel afwezigen en daar moet de Duitser mee omgaan. Na de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Willem II sprak Schmidt over het grote aantal spelers dat hij moet missen.

"Het was geen mooie wedstrijd, maar wel een verdiende overwinning", sprak Schmidt voor de camera van ESPN. "In deze fase van de competitie is het belangrijk om drie punten te pakken. Willem II vecht tegen degradatie en legde er veel energie in. Dan moet je ook de tegenstander respecteren. We hadden vandaag de nodige problemen, maar die hebben we met een goede instelling opgelost."

Volgende week staat voor het door blessures getroffen PSV de kraker uit bij Feyenoord op de planning. "Ik ben inmiddels zelfs blij als er twijfelgevallen zijn. Dan zijn ze niet hoe dan ook niet beschikbaar. We hebben goede hoop dat Noni Madueke, André Ramalho en Mario Götze er weer bij zijn richting de laatste drie wedstrijden. Het is wel erg jammer dat Carlos Vinícius geblesseerd uitviel. Ik verwacht dat zijn seizoen ten einde is."

PSV blijft onder leiding van Schmidt jagen op het kampioenschap, al blijft het gat met Ajax vier punten. Er staan nog drie speelrondes op de planning. "Wij moeten focussen op de spelers die wel beschikbaar zijn. Dat is al het gehele seizoen is. We willen niet het team zijn met de minste geblesseerden. Wij willen het team zijn dat de meeste punten heeft. Daar richten we ons op en het is nog steeds mogelijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen