Slot 'heel tevreden' over Dessers, maar gaat niet mee betalen

1 mei 2022, 20:10

De toekomst van Cyriel Dessers houdt de gemoederen flink bezig. De Belg kan na al zijn doelpunten in de Conference League niet meer stuk bij de achterban van Feyenoord. Dat blijkt wel uit het feit dat de supporters een inzamelingsactie zijn begonnen om Dessers definitief over te nemen van KRC Genk. Arne Slot heeft nog geen bijdrage geleverd en is ook niet van plan om dat te gaan doen. 

Dessers was afgelopen donderdag niet voor het eerst de gevierde man bij Feyenoord. De spits, die afgelopen zomer op huurbasis de overstap maakte van KRC Genk naar Rotterdam, scoorde tweemaal in de eerste halve finale tegen Olympique Marseille en bracht zijn doelpuntentotaal in het hoofdtoernooi van de Conference League op tien. Na afloop ging het uiteraard over de toekomst van Dessers, die voor een bedrag van vier miljoen euro definitief speler van Feyenoord kan worden. Maar het is momenteel de vraag of de Rotterdammers dat bedrag gaan ophoesten.

Lees ook: Waarom Dessers wel of geen 4 miljoen waard is voor Feyenoord

De achterban wil niet langer wachten en pakte daarom uit met een inzamelingsactie. ''Ik heb mijn portemonnee nog niet getrokken, hoewel ik heel tevreden ben over Cyriel. Het gaat me wel wat ver om zelf bij te gaan betalen'', reageerde Slot na afloop van het gewonnen duel met Fortuna Sittard voor de camera van ESPN. ''Maar ik ben over heel veel spelers heel tevreden, dus Feyenoord doet er goed aan om ook naar andere contacten te kijken, haha.'' De succesvolle oefenmeester zag zijn ploeg zondagavond zonder al te veel moeite winnen van Fortuna Sittard. Een belangrijke overwinning in de strijd om plek drie, maar ook met het oog op de return tegen Olympique Marseille van komende donderdag.

''Drie punten en geen averij, prima'', aldus Slot. Feyenoord kwam in de eerste helft al vroeg op een 0-2 voorsprong en bouwde die na rust verder uit, waardoor Slot meerdere sterkhouders voortijdig naar de kant kon halen. ''We wisten al dat Orkun Kökcü en Luis Sinisterra niet langer dan een uur zouden spelen, Guus Til komt terug van een blessure, Marco Senesi moesten we op het einde wisselen en aan Dessers kon je wel zien dat de energie eruit was.'' De overwinning kwam desondanks niet in gevaar, al maakte Feyenoord het nog wel even spannend. ''Zeventig minuten lang heb ik het gevoel gehad dat het niet fout kon gaan, alleen hadden we wel op een ruimere voorsprong moeten staan. Ik merkte te weinig frustratie bij de spelers dat het bij rust slechts 0-2 stond.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen