Malacia oogst lof: "Hij heeft een flinke streep voor op Wijndal"

2 mei 2022, 07:50

Rafael van der Vaart vindt Tyrell Malacia op dit moment de beste linksback van Nederland. Als de voormalig middenvelder op de stoel van bondscoach Louis van Gaal zou zitten, dan zou de Feyenoord-verdediger een basisplaats in het Nederlands elftal hebben. Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen zijn ook onder indruk van de ontwikkeling die de 22-jarige Malacia doormaakt.

"Hij is zo scherp, dat is ongelooflijk. Ik kan mij niet herinneren dat we in Nederland een linksback hebben gehad die zo scherp tackelt", zegt Van der Vaart aan tafel bij NOS Studio Voetbal. De linksback van Feyenoord was vorige week donderdag tegen Olympique Marseille een van de betere spelers aan Rotterdamse zijde en wist in de tweede helft met een scherpe tackle in het eigen strafschopgebied een Frans doelpunt te voorkomen. "Malacia is een pitbull, daar speel je niet graag tegen", stelt Afellay.

Wat Vermeulen betreft kan de discussie over wie de linksbackpositie bij Oranje moet invullen voorlopig in de ijskast. "Hij is heel erg zelfkritisch en het is een joch dat heel veel lerend vermogen heeft. Die kun je als trainer dingen aanreiken waar hij wat mee wil doen. Hij heeft echt wel de sprint gewonnen tussen een aantal potentiële linksbacks bij het Nederlands elftal", zegt Vermeulen, die de vergelijking met Owen Wijndal maakt. "Hij is verdedigend feller dan Wijndal, al heeft die wel weer negen assists dit seizoen."

Hoewel Wijndal meer assists heeft gegeven dan Malacia, geeft ook Afellay de voorkeur aan de Feyenoord-linksback. "Hij redt zichzelf in z'n eentje verdedigend gezien. En daarmee heeft hij een flinke streep voor op Wijndal", vervolgt de oud-speler van onder meer PSV, die stelt dat Malacia meer rust in zijn spel moet brengen om de volgende stap te zetten. "Af en toe maakt hij toch te veel keuzes met 200 kilometer per uur. Blijf wat rustiger en speel wat simpeler. Dan kan deze jongen echt nog een stap maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen