Opmerkelijk: Gewisselde Van Hintum mocht kleedkamer niet in

2 mei 2022, 12:36

FC Groningen leverde zondagavond een wanprestatie in Waalwijk. De ploeg van Danny Buijs ging met 3-0 ten onder tegen RKC en stond bij de rust al met 3-0 achter. Reden genoeg voor de oefenmeester om tijdens de thee drie keer te wisselen. Bart van Hintum, Michael de Leeuw en Damil Dankerlui mochten vervolgens tijdens de rust ook niet de kleedkamer in.

Dat onthulde Van Hintum, die er bij de tweede Waalwijkse treffer niet goed uitzag, na afloop van het duel bij ESPN. "Dan ga je de tweede helft in: wat zegt Danny Buijs op zo'n moment?", vroeg Hélène Hendriks namens de zender aan de centrale verdediger. "Ik ga heel eerlijk zijn", gaf de ervaren voetballer vervolgens aan. "Ik mocht niet in de kleedkamer zijn met de drie jongens die gewisseld werden, dus ik weet niet wat hij heeft gezegd. Maar hij zal niet vrolijk zijn geweest", doelt Van Hintum op de slechte eerste helft van de Groningers.

Van Hintum vervolgt: "Ik vind het jammer natuurlijk, het is een teamproces. Ik snap dat hij boos was, ik speelde zelf gewoon slecht. Als je dan zegt: 'Kom niet in de kleedkamer', dan moet je dat accepteren." Trainer Danny Buijs bekeek het kleedkamerincident na afloop van het verloren duel heel anders. Volgens de trainer had zijn beslissing voornamelijk met het kleedlokaal zelf te maken, in plaats van woede over het optreden van zijn spelers.

"De eerste zin van Bart zijn interview was goed", geeft de trainer, die na dit seizoen vertrekt bij de Trots van het Noorden, aan bij ESPN. "Het was inderdaad een kleine kleedkamer. Daarna gaat het mis, want ik was helemaal niet boos. Een aantal spelers zat vol frustratie en ik heb geprobeerd hen te kalmeren en zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede helft. In mijn ogen zou dat moeilijk worden als de hele selectie op dat kleine oppervlakte zou zitten, inclusief douchende spelers die net gewisseld waren", verdedigde Buijs zijn keuze.

Kritiek op Van Hintum

"De eerste paar minuten van de rust zijn alle spelers binnen geweest", vervolgt Buijs. "Dan kon iedereen wat drinken of naar het toilet. Daarna heb ik álle wissels gevraagd om de kleedkamer even te verlaten. Zodat ik met de elf die zouden spelen wat dingen kon doornemen op het magneetbord. Van een ervaren jongen als Bart mag je verwachten dat hij dat iets beter had kunnen inschatten en verwoorden", uitte de oefenmeester kritiek op zijn centrale verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen