Zo ziet het virtuele schema voor de play-offs eruit

2 mei 2022, 13:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft het virtuele schema van de play-offs om een Europees ticket gedeeld. Zoals het nu staat, zullen AZ, Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen daaraan deelnemen.

Ajax en PSV zijn verwikkeld in de strijd om de landstitel en zullen waarschijnlijk als eerste en tweede eindigen. De kampioen van de Eredivisie krijgt een ticket voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de nummer twee in de derde voorronde instroomt.

Ook de nummers drie en vier spelen volgend seizoen Europees voetbal. De club die als derde eindigt, gaat de play-offs van de Europa League in. Feyenoord kan zich ook direct plaatsen voor de groepsfase van de Europa League door de Conference League te winnen. Voor de nummer vier van de Eredivisie ligt een ticket voor de derde voorronde van de Conference League klaar.

De nummers vijf tot en met acht nemen deel aan de play-offs. In de ene halve finale treffen, zoals het nu staat, Groningen en AZ elkaar. Als de stand niet verandert, gaat de andere halve finale tussen Utrecht en Vitesse. De halve finales worden op 19 en 22 mei gespeeld. De finale, die ook over twee wedstrijden wordt gespeeld, vindt plaats op 26 en 29 mei.

Play-offs promotie/degradatie

Aan de play-offs om promotie/degradatie zullen zeven clubs deelnemen: zes uit de Eerste Divisie (FC Eindhoven, ADO Den Haag, Excelsior, Roda JC, NAC Breda en De Graafschap) en de nummer zestien van de Eredivisie. De eerste wedstrijd wordt volgende week maandag 9 mei gespeeld, de finales vinden op 24 en 29 mei plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen