Cerny doet aangifte tegen Heracles-supporter die hem sloeg

2 mei 2022, 15:15

FC Twente-speler Vaclav Cerny heeft aangifte gedaan vanwege de klap die hij zaterdag tijdens het duel tegen Hercales Almelo (1-1) op zijn hoofd kreeg. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 31-jarige supporter van Heracles, die diezelfde avond door het slaan van Cerny nog werd opgepakt, wordt verdacht van mishandeling.

Na een opstootje aan de zijkant van het veld gingen ook supporters van Heracles zich er mee bemoeien. Uit de beelden blijkt dat Cerny van een supporter die tegen de boarding stond op zijn hoofd wordt geslagen. De 31-jarige fan van Heracles is vervolgens aangehouden door de politie. Hij was niet de enige, want er werden ook nog twee andere supporters meegenomen.

De voorzitter van de spelersvakbond, Evgeniy Levchenko, spreekt schande van wat er is gebeurd. "Stel dat de Heracles-supporter met z'n klap het oog van Cerny had geraakt... Dan houdt hij daar misschien wel blijvende gezichtsschade aan over of verliest een oog. In mijn optiek is dit gewoon een zware mishandeling, een aanslag op de gezondheid van een speler", besluit Levchenko.

Aangifte

Cerny heeft besloten het er niet bij te laten zitten, waardoor hij aangifte heeft gedaan bij de politie. Voor de Tsjechische aanvaller is het momenteel afwachten hoe het proces verder zal gaan. Duidelijk is wel dat de actie van de supporter niet zonder gevolgen kan blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen