Scorende Kenny Tete draagt bij aan titel van recordbrekend Fulham

2 mei 2022, 20:25

Mede dankzij een treffer van Kenny Tete heeft Fulham zich in stijl gekroond tot kampioen van de Engelse Championship. De Londense club versloeg Luton Town maandagavond in eigen huis met 7-0, waardoor het niet meer te achterhalen is door nummer twee Bournemouth.

Tete nam tegen Luton Town de tweede treffer van de avond voor zijn rekening. De 26-jarige Nederlander pendelt dit seizoen tussen de bank en de basis, maar mocht in het kampioensduel vanaf de aftrap beginnen. Fulham kwam dankzij de overwinning op negentig punten, waardoor de voorsprong op Bournemouth te groot is geworden om de koppositie nog weg te geven.

Clubtopscorer Aleksandar Mitrovic nam zijn ploeg opnieuw bij de hand door tweemaal tot scoren te komen. De spits bracht zijn maniakale seizoenstotaal in 43 duels op liefst 43 treffers. Daarmee brak de Serviër een record: nog nooit is een speler in de Championship erin geslaagd zo veel treffers te maken in één seizoen.

In totaal staat de teller van Fulham in de competitie op 106 treffers, waardoor voor de lijstaanvoerder nog een ander fraai record gloort. Manchester City was in 2001/2022 108 maal trefzeker in de Championship. Als Fulham in de laatste wedstrijd tegen Sheffield United drie keer weet te scoren, dan schrijft het ook dat record op haar naam.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen