Waarom Ajax hoopt dat een stunt van Villarreal vanavond uitblijft

3 mei 2022 – Hoewel Ajax dit seizoen Europees is uitgespeeld, wordt het slotstuk van de Champions League in Amsterdam met bovengemiddelde interesse gevolgd. Afhankelijk van de winnaar wordt Ajax namelijk volgend seizoen bij de loting voor de groepsfase van de Champions League ingedeeld in Pot 1 of Pot 2.

Waarom Ajax hoopt dat een stunt van Villarreal vanavond uitblijft

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ajax komt volgend seizoen in Pot 1 terecht als de winnaar van de Champions League ook kampioen wordt in eigen land. Real Madrid veroverde afgelopen weekend de Spaanse titel en zou zodoende een gunstige winnaar zijn voor de Amsterdammers. Mocht Liverpool of Manchester City de Champions League winnen, dan is het te hopen dat de Engelse winnaar ook de Premier League-titel binnensleept.

Een doemscenario voor Ajax zou zijn als Villarreal tegen alle verwachtingen in de Champions League wint. De Spaanse club kan in eigen land immers geen kampioen worden. De kans op een stunt van de ploeg van Arnaut Danjuma lijkt klein: de heenwedstrijd in de halve finale tegen Liverpool ging met 2-0 verloren, waardoor de Spaanse club een klein wonder nodig heeft om überhaupt de finale van de Champions League te bereiken.

In dit scenario is uitgegaan van een 36ste landstitel voor Ajax. Hetzelfde scenario gaat op voor PSV in het geval de Eindhovenaren in de laatste wedstrijden van het seizoen grote rivaal uit Amsterdam nog van de eerste plaats stoten.

Reacties

Ajax

gerelateerd