Waarom De Graafschap door eigen zege play-offs kan mislopen

3 mei 2022 – Met nog één speelronde te gaan, strijden in de Keuken Kampioen Divisie nog twee clubs om het laatste ticket voor de play-offs om promotie. De Graafschap of Almere City gaan een spannende laatste speeldag tegemoet. Gek genoeg hadden de Doetinchemmers al zeker kunnen zijn van de nacompetitie, als zij eerder deze maand níét hadden gewonnen van FC Eindhoven.

Waarom De Graafschap door eigen zege play-offs kan mislopen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat zit zo. Het laatste ticket voor de play-offs gaat normaal gesproken naar de winnaar van de vierde periode. Dat wordt zoals het nu lijkt FC Emmen, maar de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie won dit seizoen al een periodetitel. Het gevolg daarvan is dat het ticket voor de play-offs wordt doorgeschoven naar de nummer twee van de vierde periode. Almere City bezette tot voor kort deze felbegeerde tweede plaats, maar verloor vrijdag van ADO Den Haag (1-0) en is voorbijgestreefd door FC Eindhoven.

Eindhoven won nog geen periode, maar is als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie wel al zeker van deelname van de play-offs. Eindigen de Eindhovenaren de periode als eerste of tweede, dan zal het startbewijs voor de play-offs worden doorgeschoven naar de club die het hoogst op de ranglijst over het hele seizoen staat, maar nog geen ticket heeft. Dat is De Graafschap. Raakt Eindhoven op de laatste speeldag de tweede plaats in de vierde periode kwijt aan Almere City, dan gaan de Almeerders de play-offs in en De Graafschap (in principe) niet.

De Graafschap heeft ook nog een kleine kans om de achtste plaats op de ranglijst over te nemen van NAC Breda, maar dan moet het zelf met grote cijfers winnen van Jong Ajax en moet NAC onderuit gaan bij Excelsior. De club uit Breda heeft drie punten meer dan De Graafschap en het verschil in doelsaldo is zes goals in het voordeel van NAC.

Lees meer: Deze clubs treffen elkaar in de play-offs KKD (als het zo blijft)

Zichzelf in de vingers gesneden
Gek genoeg had De Graafschap al zeker kunnen zijn van de play-offs, als de club eerder deze maand niet had gewonnen bij Eindhoven. Had de club uit Doetinchem verloren in het Jan Louwers Stadion, dan was Almere City geen bedreiging meer geweest voor Eindhoven in de vierde periode. Mede door de 1-2 overwinning van De Graafschap in Brabant blijft het tot de laatste speelronde spannend. Eindhoven speelt vrijdag de zware uitwedstrijd tegen FC Volendam, Almere City treft op eigen terrein Jong AZ.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd