Zwitser fluit return tussen Feyenoord en Olympique Marseille

3 mei 2022, 11:24

Feyenoord krijgt donderdag in de return van de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille te maken met Sandro Schärer. Het wordt de eerste keer dat de 33-jarige scheidsrechter uit Zwitserland een wedstrijd van de Rotterdamse club fluit.

Schärer is een scheidsrechter met de nodige Europese ervaring. Hij leidde de afgelopen jaren vijf wedstrijden in de Champions League en vijftien in de Europa League. De wedstrijd tussen Marseille en Feyenoord wordt zijn debuut in de Conference League.

PSV en Vitesse zijn de enige Nederlandse clubs die in het verleden te maken hebben gehad met Schärer. In 2020 was de Zwitser de scheidsrechter bij de Europa League-kwalificatiewedstrijd van PSV tegen NS Mura (1-5). Drie jaar eerder leidde de Zwitser de wedstrijd tussen Vitesse en OGC Nice in de groepsfase van de Europa League. De Arnhemmers wonnen toen met 1-0 door een laat doelpunt van Luc Castaignos.

Feyenoord hoopt zich donderdag in Zuid-Frankrijk te plaatsen voor de finale van de Conference League. Daarvoor dienen de Rotterdammers een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. De wedstrijd in het Stade Vélodrome gaat om 21.00 uur van start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen