Feyenoord mag geld crowdfundingsactie Dessers niet gebruiken

3 mei 2022, 12:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van Feyenoord zamelen massaal geld in om Cyriel Dessers naar De Kuip te halen, maar juridisch en regeltechnisch blijken dit soort transfers onmogelijk te zijn. De FIFA heeft inmenging van derde partijen bij de aankoop van een speler namelijk verboden.

Nadat Dessers in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille twee keer trefzeker was, besloten supporters een crowdfundingsactie te gaan starten. Daarvan was het doel om met de online collectie een gedeelte van de transfersom voor Cyriel Dessers te betalen. De Belgische spits moet vier miljoen euro kosten, maar bekend is dat Feyenoord niet over al te veel financiële middelen beschikt. Supporters hoopten de club met de actie te kunnen helpen.

Er werd gehoor gegeven aan de oproep, want aan het begin van deze week zat er al ongeveer vijftigduizend euro in de pot. De actie van de supporters van de Rotterdamse club is echter in strijd met de regels van de FIFA. Als het publiek een deel van de transfersom zou betalen, is dat namelijk in strijd met het verbod op zogenoemde third party ownerships. Daardoor lijkt de actie van de supporters in duigen te vallen. 

Fans van het Belgische Sint-Truiden begonnen in 2016 ook een crowdfundingsactie voor het aantrekken van een speler. De club kreeg vervolgens een boete van de FIFA omdat de Griek Panagiotis Kynigopoulos gekocht kon worden met hulp van de supporters. Sindsdien komen soortgelijke initiatieven niet zo snel meer voor.

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus de Arabier mag 1+ miljard in een club steken zonder probleem en die paar stuivers van Feijenoord is een probleem. Voetbal gaat kapot aan geld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen