FC Utrecht slaat toe en pikt derde aanwinst gratis op in Australië

4 mei 2022, 11:31

FC Utrecht heeft zich versterkt met rechtervleugelverdediger Joshua Rawlins. De 18-jarige Australiër komt transfervrij over van Perth Glory en tekent voor vier seizoenen in Stadion Galgenwaard. Rawlins is alweer de derde aanwinst van Utrecht.

Eerder werden Taylor Booth en Luuk Brouwers namelijk al gepresenteerd door de club uit De Domstad. Rawlins voegt zich nu in dat rijtje en moet de verdediging komen versterken. De talentvolle rechtsback is pas net achttien geworden, maar heeft toch al de nodige ervaring. Hij speelde al 33 wedstrijden in de A-League en was vier keer actief in de Champions League. Daarnaast is hij ook jeugdinternational.

Technisch Directeur Jordy Zuidam legt uit wat hij in huis heeft gehaald. "Joshua is een voetballende rechtsback. Hij is goed in de passing en dribbel en heeft enorm veel drive naar voren. Verdedigend lost hij situaties vaak op basis van spelinzicht op en hij is ook vrij intelligent in de manier waarop hij zijn duels speelt. Joshua heeft bovendien een goede snelheid en beschikt over, zeker voor iemand van zijn leeftijd, veel flair en uitstraling."

Rawlins is zeker niet de enige Australiër in de historie van Utrecht. Eerder waren Tommy Oar, Adam Sarota, Michael Zullo en Daniel Arzani actief bij de club. Naast Rawlins, Brouwer en Booth komt er in de persoon van Henk Fraser ook een nieuwe hoofdtrainer naar Utrecht. De nieuwelingen hopen natuurlijk Europa in te gaan. Dan zal Utrecht zich via de play-offs moeten plaatsen voor de voorronde van de Conference League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen