Fans Swansea verkiezen oud-PSV'er tot speler van het seizoen

4 mei 2022, 13:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joël Piroe is door de supporters van Swansea City verkozen tot speler van het seizoen. De Nederlandse spits kent, ondanks de tegenvallende prestaties van de club, een fantastisch seizoen in Wales. Ook de supporters zijn erg te spreken over de oud-speler van PSV.

Piroe maakte vorige zomer de overstap van de club uit Eindhoven naar Swansea City. Bij PSV was er te wenig perspectief op speelminuten, waardoor de 22-jarige aanvaller besloot om het avontuur in de Championship aan te gaan. Achteraf blijkt dat een hele goede keuze te zijn geweest, want Piroe heeft zich dit zijn bij veel clubs in de kijker gespeeld.

In 44 competitiewedstrijden voor de The Swansea kwam de aanvaller tot maar liefst 22 doelpunten. Daarmee is hij met grote voorsprong op de rest van het team topscorer van Swansea City. De spits gaf daarnaast ook nog nog zes assists, maar kent met zijn club echter een moeizaam seizoen op het tweede niveau van Engeland. Swansea City, dat vorig jaar nog meedeed in de play-offs om promotie naar de Premier League, staat vijftiende.

De prestaties van Piroe zijn bij de supporters in ieder geval niet onopgemerkt gebleven, want The Jack Army heeft hem verkozen tot speler van het seizoen. Of Piroe volgend seizoen nog in het Libert Stadium te bewonderen is, is de vraag. De aanvalsleider uit Wijchen heeft zichzelf dit seizoen in de etalage gezet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen