Veltman stelt Man United fans gerust: "Zag zijn kwaliteiten direct"

4 mei 2022, 14:48

Joël Veltman werkte bij Ajax jaren samen met Erik ten Hag, die hij volgend seizoen gaat tegenkomen in de Premier League. De ervaren centrale verdediger vindt het een verstandige keuze van Manchester United om de 52-jarige oefenmeester aan te stellen als nieuwe trainer.

Op de clubkanalen van Brighton & Hove Albion blikt de 30-jarige voetballer terug op de periode van de toekomstig trainer van Manchester United bij Ajax: "Je zag de kwaliteiten van Ten Hag direct bij de eerste paar trainingen", kan Veltman zich nog goed herrineren. "Hij had een visie en hij wilde die in ons team stoppen en verrichte geweldig werk. We waren echt goed aan het spelen."

Veltman vindt dat Ten Hag bij Ajax goed werk heeft verricht door van de selectie één geheel te maken. "Zijn kracht was om iedereen bij elkaar te brengen, maar ook tactischeen team op te bouwen dat allemaal in dezelfde richting trok. Hij kwam halverwege het seizoen 2017/18 binnen en hij deed het geweldig, vooral in Europa, want dat was onze volgende stap", doelt de voetballer uit Velsen op het succesvolle Champions League-seizoen.

Lees meer: Ten Hag stapt op goed moment in bij United: "Kan niet slechter"

Als het aan Veltman ligt heeft Manchester United goud in handen met de Tukker. Bij Brighton & Hove Albion werkt Veltman momenteel samen met Graham Potter, die volgens hem veel overeenkomsten heeft met Ten Hag. Met The Seagulls heeft Veltman het prima voor elkaar in de Premier League. De club staat op de negende plek en heeft dit seizoen niet hoeven vrezen voor degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen