Bizarre comeback Real Madrid zorgt voor Spaans-Engelse finale

4 mei 2022, 23:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft zich op een knotsgekke voetbalavond ten koste van Manchester City geplaatst voor de finale van de Champions League. De return in Santiago Bernabéu eindigde na verlenging in een 3-1 zege voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, terwijl de bezoekers bij het ingaan van minuut 90 nog met 0-1 leidden. Op 26 mei speelt Real Madrid in Parijs de finale van de Champions League tegen Liverpool.

Waar de heenwedstrijd (4-3) vorige week spectaculair begon, bleef het spektakel woensdag in de openingsfase uit. Speldenprikjes niet meegerekend viel pas na twintig minuten de eerste mogelijkheid te noteren. Bernardo Silva nam vanuit kansrijke positie het doel van de thuisploeg onder vuur, maar slaagde er niet in Thibaut Courtois te verschalken. Real Madrid stelde daar in een helft die maar niet wilde ontbrandde weinig tegenover.

Real Madrid loste in de eerste helft geen enkel schot op doel, maar kwam direct na rust wel bijna op voorsprong. Vinícius Júnior kreeg negen seconden na de aftrap een enorme kans om de 1-0 op het scorebord te zetten, maar schoot vanaf een meter of vijf ruim naast. Luka Modric leek even later ook een gevaarlijk schot te kunnen lossen, maar nam op de rand van het strafschopgebied de bal verkeerd aan. Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Manchester City de controle terug.

Dat leidde ruim een kwartier voor tijd tot de 0-1. Riyad Mahrez, die in het heenduel nog de ene na de andere kans om zeep hielp, zette City op voorsprong. De Algerijnse aanvaller schoot op aangeven van Bernardo Silva de bal hard en hoog in de korte hoek, buiten het bereik van Courtois. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Real Madrid was lamgeslagen en mocht van geluk spreken dat Jack Grealish de halve finale niet besliste. Eerst werd een inzet van de invaller op de lijn gekeerd door Ferland Mendy, vervolgens tikte Courtois een schot van de Engelse middenvelder uit de lange hoek.

Comeback

Op het moment dat de eerste supporters van Real Madrid het stadion verlieten en iedereen in Santiago Bernabéu de hoop op het bereiken van de Champions League-finale min of meer hadden opgegeven, viel uit het niets de 1-1. Een voorzet van Eduardo Camavinga werd door Karim Benzema teruggelegd, waarna Rodrygo van dichtbij de 1-1 maakte. De gelijkmaker blies de hoop van Real Madrid nieuw leven in en amper twee minuten later viel ook de 2-1, die Rodrygo eveneens voor zijn rekening nam. Ditmaal kopte de Braziliaanse aanvaller raak uit een voorzet van Dani Carvajal.

In de verlenging die volgde, stoomde Real Madrid door. Ruben Días maakte in minuut 94 een overtreding op Karim Benzema, waarop scheidsrechter Daniele Orsato de bal op te stip legde. De topscorer van de Champions League koos een week geleden voor een Panenka-strafschop, maar schoot ditmaal de bal rustig in de hoek. Het was zo'n beetje het laatste wapenfeit van Benzema, die moegestreden naar de kant werd gehaald door Ancelotti.

Manchester City probeerde zich nog wel terug te knokken en kreeg via Fernandinho (net naast) nog een dot van een kans, maar slaagde er niet in de 3-2 en daarmee een strafschoppenserie af te dwingen. Zodoende is Real Madrid de tweede finalist in de Champions League. Aan het einde van de maand zal de ploeg van Ancelotti tegen Liverpool om de cup met de grote oren strijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ArjanvanLeeuwen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

toch knap real Madrid plaatst zich ten koste van Real Madrid. Hoe dan?

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bah, bijna niet gezien dat Reaal en weer de gelukkigste. En de wereld maar roepen dat Ajax altijd zo lucky is

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liever real dan een club die zonder sjeik niks voorstelde

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen