CL-winst betekent primeur Seattle Sounders; hoofdrol oud-Ajacied

5 mei 2022, 11:24

Seattle Sounders heeft in de nacht van woensdag op donderdag als eerste Amerikaanse club ooit beslag gelegd op de CONCACAF Champions League. Het Mexicaanse Pumas UNAM werd in de return van de finale met 3-0 verslagen, nadat de uitwedstrijd in 2-2 eindigde. Een hoofdrol was er voor oud-Ajacied Nicolás Lodeiro.

De finale van de CONCACAF Champions League bestaat uit twee wedstrijden, wat betekende dat Seattle Sounders het na een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd thuis kon afmaken. Die missie ging het dus aan met Lodeiro in de basis, evenals voormalig FC Groningen- en SC Cambuur-aanvaller Albert Rusnak.

Lodeiro zou in de slotfase van de tweede helft zijn hoofdrol opeisen, nadat de Peruviaan Raúl Ruidíaz zijn ploeg kort voor rust al op voorsprong had gezet. In minuut tachtig verdubbelde Ruidíaz de voorsprong, nadat Lodeiro hem goed vrij voor de keeper zette. Kort na zijn assist kwam de oud-Ajacied ook zelf op het scoreformulier te staan. Na een bal op de paal stond hij op de goede plek om uit de rebound de 3-0 binnen te schieten.