Marokko
0 – 0
Spanje

"Succes van Feyenoord is aan één man te danken: Van der Sar"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 mei 2022 – Feyenoord kan het Europese sprookje van dit seizoen vanavond (donderdag) een passend vervolg geven door zich te kwalificeren voor de finale van de Conference League. Het nieuwe toernooi is een zegen gebleken voor het Nederlands voetbal, en de Rotterdamse club in het bijzonder. Freek Jansen wees deze week opvallend genoeg echter ook op de rol van Ajax-directeur Edwin van der Sar in het succes van Feyenoord. 

"Succes van Feyenoord is aan één man te danken: Van der Sar"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de Pak Schaal Podcast van Voetbal International kwam ook het Europese succes van de rivaal aan bod. Jansen stelde daarop dat dit voor een groot deel te danken is aan Van der Sar. "Het kan niet genoeg belicht worden. Waarom geen spandoek bij Feyenoord met 'dankjewel Ed'? Waarom geen bosje bloemen naar Noordwijk? Waarom geen tribune naar hem vernoemen in De Kuip? Nodig hem uit in Tirana, dat het Legioen hem op een plein kan eren. Dit succes is aan één man te danken: Edwin van der Sar", zei Jansen gekscherend.

Hij legde vervolgens uit hoe juist Van der Sar in 2017 een van zes bedenkers was van het toernooi waar Feyenoord nu de vruchten van plukt. "Ajax vloog eruit tegen Rosenborg, PSV tegen Osijek; allebei geen Europees voetbal, dat kansloze jaar. Toen werd gezegd: er moet een extra Europees toernooi komen waardoor je zorgt dat topclubs uit de middenlanden, de nummers zes tot twaalf, in ieder geval een halfjaar Europees voetbal kunnen ervaren, met uitzicht op meer. Dat is fantastisch uitgepakt."

Feyenoord was tegen
Nog opvallender is dat uitgerekend Feyenoord zelf de club was die zich tégen de plannen uitsprak. "Feyenoord beleeft nu het succes van het toernooi waar ze zelf totaal niet op zaten te wachten", lachte Jansen. "Jan de Jong was toen algemeen directeur bij Feyenoord. Zijn reactie ten aanzien van Van der Sar, in die vergadering met alle Nederlandse clubs erbij, was: 'Nog zo'n toernooi erbij? Daar zit toch niemand op te wachten? Wat levert het ons op?' En kijk nu: een uitverkochte Kuip, spelers die waanzinnig in waarde stijgen. Feyenoord plukt de vruchten van het toernooi dat bedacht werd door Ajax en waar ze zelf totaal niet op zaten te wachten."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd