Eigenaar Chivas enthousiast: "Meer Mexicaanse spelers bij PSV"

5 mei 2022, 14:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV kondigde vorige maand een samenwerkingsverband aan met het Mexicaanse Chivas uit Guadalajara. Om meer te weten te komen over wat de samenwerking precies inhoudt, sprak het Eindhovens Dagblad met Amaury Vergara, directeur en eigenaar van die club. Hij vertelde enthousiast over de 'grote mogelijkheden' die de coöperatie biedt. 

Ten eerste sprak hij over de commerciële kansen in Mexico en de Verenigde Staten, waar Chiva's kennis van die markt PSV kan helpen. "Daarmee kan de club internationaal een slag maken en de naamsbekendheid nog verder vergroten. Er zijn sowieso al heel veel supporters van PSV in Mexico."

Nog interessanter zijn de sportieve mogelijkheden. "Er komen over en weer uitwisselingen van spelers en trainers. Onze talenten kunnen bij PSV een stage afwerken en zo kennismaken met het Europese voetbal en zien wat er allemaal nodig is om de absolute top te halen."

Érick Gutiérrez

Op de lange termijn zullen de gevolgen van de samenwerking mogelijk ook op het veld te zien zijn. "Binnen twee, drie jaar spelen er veel meer Mexicaanse voetballers in Europa en ook bij PSV", is de verwachting van Vergara. "Hopelijk zijn daar ook de nodige Chivas-spelers bij. We gaan daar keihard ons best voor doen."

"Uiteindelijk is het voor Mexicaanse spelers een droom om in Europa te spelen, zoals bijvoorbeeld Érick Gutiérrez dat nu doet in Eindhoven. Hij is international en razendpopulair in ons land. Voor onze talenten is het een enorme aansporing als ze in Nederland kunnen zien wat ze moeten doen voor zo'n loopbaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen