Bosz sprak met Slot over hoe Feyenoord Marseille moet verslaan

5 mei 2022, 15:57

Voor Peter Bosz is het Europese tweeluik tussen Feyenoord en Olympique Marseille een interessante. Tussen de twee wedstrijden door speelde hij met zijn Lyon in competitieverband tegen de tegenstander van de Rotterdammers en won hij met 0-3. Aan Voetbal International vertelde hij hoe ook Feyenoord in Marseille een goed resultaat kan halen. 

De belangrijkste les die Bosz deze week leerde over Marseille? "Dat je ervan kan winnen. Dat geloof moet Feyenoord ook hebben vanavond. Ze spelen tegen een ploeg waarvan je nu nog niet weet hoe ze het gaan doen, want dat is iedere keer weer verschillend. Maar een aantal vastigheden hebben ze wel. Het is een goede ploeg, die niet voor niets tweede staat in Frankrijk, maar dus wel een ploeg die te kloppen is. Dat heeft Feyenoord ook al aangetoond", doelde hij op de 3-2 zege van vorige week in De Kuip.

Die prestatie kan Feyenoord volgens Bosz herhalen 'door te durven'. "In Frankrijk is Marseille een ploeg die elke wedstrijd zo'n zestig procent balbezit heeft en dus dominant is. Wij hebben met Lyon geprobeerd dat te doorbreken, door ze achter ons aan te laten lopen. Doe je dat niet en pas je je aan, dan loop je zelf constant achter de bal aan. Dan hebben ze wel kwaliteiten in het elftal om het jou weer lastig te maken."

Arne Slot

Feyenoord-trainer Arne Slot kreeg de tips van Bosz zelf ook al mee. "We hebben even aan de telefoon gezeten. Dat ging ook over wat andere dingen, maar je praat uiteraard ook even over de wedstrijd. Wat ik verwacht en ook hoe hij het aangepakt heeft. Het was interessant, want ik vond dat Feyenoord het vorige week heel goed deed. Dan ben je wel even benieuwd: wat waren jullie gedachten, hoe hebben jullie ze geanalyseerd? Ook hij kwam tot de conclusie dat het best moeilijk te analyseren is, omdat ze het zo vaak anders doen. Maar er kwam wel één gemene deler uit: dat ze in hun rug kwetsbaar zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegen lyon speelde om. met een verzwakte selectie ,dus dat is niet helemaal te vergelijken.Normaliter heb je meer kans op uitschakeling dan op een overwinning tegen zo n sterk elftal, al hoop ik op een verassing natuurlijk!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen