Slot over uitstelafwijzing UEFA: "Weinig bewegingsvrijheid bij hen"

5 mei 2022, 21:18

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft voorafgaand aan het Conference League-duel van zijn ploeg tegen Olympique Marseille gereageerd op het verzoek van zijn club om de wedstrijd later te spelen. De UEFA weigerde echter mee te werken, waardoor de Rotterdammers gewoon om negen uur moeten aftrappen.

"De politie had ongelooflijk veel moeite om de weg vrij te maken, daarom duurde het wat langer", begint Slot bij ESPN over de vertraging onderweg naar het stadion. "En in de tussentijd waren er ook nog veel mensen die ons niet veel succes wensen, laten we het daar maar op houden. Er is bij de UEFA nu eenmaal weinig bewegingsvrijheid, dus we moeten het maar accepteren. Het is geen ramp dat we om negen uur beginnen. Als het niet kan, dan passen we ons aan. Dat hebben we dit jaar al vaker gedaan."

Slot merkt dat zijn ploeg gedreven is om de finale van het nieuwe Europese toernooi te bereiken. Feyenoord verdedigt een 3-2 voorsprong tegen de huidige nummer twee van de Franse competitie. "Als je in dit soort wedstrijden geen zin hebt, dan klopt er iets niet. Ze zullen heel gedreven en enthousiast zijn, maar dat heeft ook met een tegenstander van dit kaliber te maken."

Het kan spoken in Marseille, weet ook Slot. "We zullen in ieder geval moeten proberen om vanaf de eerste minuut niet onder de indruk te zijn, meteen aggressief zijn en hun onder druk zetten. Dat hebben zij natuurlijk ook bij ons gehad en daar hebben ze het heel moeilijk gehad in de beginfase. Het is ontzettend mooi dat we deze wedstrijd mogen spelen. Maar het is pas mooi als we doorgaan, het genieten doe je even bij de training een dag voor de wedstrijd. Dan kijk je om je heen en denk je: mooi stadion. Nu is er vooral focus."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen