Feyenoord overleeft in Marseille en schrijft historie met finaleplek

5 mei 2022, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft voor het eerst sinds de UEFA Cup-winst in 2002 weer een finaleplek veroverd in een Europees toernooi. In de return bleven de Rotterdammers de gehele wedstrijd overeind tegen Marseille en was het doelpuntloze gelijkspel genoeg om de finale van de Conference League te bereiken! Op 25 mei staat het prachtige affiche Feyenoord-AS Roma op het programma in de Albanese hoofdstad Tirana.

Het werd door velen binnen Feyenoord de wedstrijd van het jaar genoemd en pas in de allerlaatste seconde werd duidelijk dat die wedstrijd eigenlijk nog moet komen, in Tirana. Arne Slot hield in het Vélodrome vast aan zijn vaste basiselftal en zag hoe zij het aanzienlijk moeilijker hadden dan vorige week. Waar in De Kuip de verdediging van Marseille de vuur aan de schenen werd gelegd door middel van hoge ballen, duurde het deze avond ruim een half uur voordat Feyenoord in de buurt van Steve Mandanda kwam.

Na rust bleef het spelbeeld identiek aan de eerste helft. Naar mate het eindsignaal naderde, werd het spel bij Marseille ook wat onrustiger en kwamen er wat meer opstootjes. De Zwitserse scheidsrechter Sandro Schärer hield al de gehele wedstrijd de lijntjes kort, waardoor het spel vaak stillag. Het was voor Feyenoord vooral tegenhouden. In de laatste tien minuten werd Jorrit Hendrix gebracht als extra controleur. Een extra slot op de deur was hard nodig en het lukte Marseille niet om erdoorheen te breken, zelfs niet met vijf minuten blessuretijd.

Zodoende is het Feyenoord gelukt om in de eerste editie van de Conference League in de finale te geraken! En het belooft een heet onderonsje te worden in Tirana, want AS Roma is de tegenstander. De Italianen wonnen in de halve finale van Leicester City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen