Feyenoord bezorgt Nederland heerlijke coëfficiënten-avond

6 mei 2022 – Feyenoord heeft met een finaleplaats in de Conference League uitstekende zaken gedaan op de coëfficiënten-ranglijst. Door het gelijkspel van de Rotterdammers staat Nederland er nog beter voor. Het is een geweldig seizoen in Europa voor de Nederlandse ploegen.

Feyenoord bezorgt Nederland heerlijke coëfficiënten-avond

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Feyenoord speelde met 0-0 gelijk bij Olympique Marseille en dat was na de eerdere 3-2 overwinning genoeg voor een ticket voor de finale. De ploeg van trainer Arne Slot pakte op die manier 0,200 punt voor de coëfficiënten-ranglijst. Het bereiken van de finale werd bovendien beloond met een extra bonuspunt, dat vanwege het aantal begonnen Nederlandse deelnemers door vijf moet worden gedeeld. Dat bracht het totaal voor Nederland dit seizoen op 19,200 punten. Dat is goed nieuws als we kijken naar de verdeling van Europese tickets.

Nederland loopt namelijk weer uit op directe concurrent Portugal en nadert daarnaast Frankrijk. Het zou dus zomaar kunnen zijn er binnenkort weer twee ploegen uit de Eredivisie rechtstreeks naar de Champions League mogen. Momenteel krijgt alleen de kampioen een ticket voor de groepsfase en moet de nummer twee zich via de voorronde zien te plaatsen voor dat toernooi.

Als de resultaten van de dramatische campagne 2017/18 na dit seizoen vervallen, stijgt Nederland namelijk virtueel naar de zesde plaats van de ranglijst. De voorsprong op nummer zeven Portugal bedraagt dan 2,684 punten, terwijl zelfs de achterstand op nummer vijf Frankrijk (2,181) te overzien is. Bovendien krijgt Nederland dankzij Feyenoord nog een laatste kans op het binnenharken van punten: in de finale tegen AS Roma staat naast de hoofdprijs nog eens 0,600 punt voor de coëfficiëntenranglijst op het spel.

Virtuele stand
5. Frankrijk - 48,581
6. Nederland - 46,400
7. Portugal - 43,716

Reacties

Feyenoord

gerelateerd