Goed en slecht blessurenieuws voor PSV in aanloop naar kraker

6 mei 2022, 10:51   Bijgewerkt: 6 mei 2022, 11:10

Wil PSV nog enige hoop houden op de landstitel, moet het komende zondag winnen van Feyenoord. Dat belooft echter een loodzware opgave te worden. Niet alleen omdat de Eindhovenaren onder leiding van Roger Schmidt nog niet wisten te winnen van de Rotterdammers. Ook omdat ze het mogelijk nog moeten stellen zonder André Ramalho. Er is echter ook goed nieuws: Noni Madueke en Mario Götze zullen wél weer van de partij zijn. 

Hoewel Feyenoord donderdagavond nog héél diep moest gaan om zich ten koste van Olympique Marseille te plaatsen voor de finale van de Conference League, is het juist PSV dat kampt met (veel) personele problemen. Blessures spelen de Eindhovenaren weliswaar al maandenlang parten, maar in de slotfase van het seizoen lijkt er echt geen houden meer aan. Schmidt zag de afgelopen weken de ene na de andere speler geblesseerd uitvallen. Van Philipp Mwene tot Olivier Boscagli en van Ryan Thomas tot Armando Obispo. Carlos Vinícius werd afgelopen zondag aan het lijstje toegevoegd. De aanvaller komt dit seizoen sowieso niet meer in actie, evenals Yorbe Vertessen, Mwene, Thomas, Boscagli en Obispo. 

Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad althans. De clubwatcher heeft nog meer vervelend blessurenieuws in de aanloop naar de kraker in Rotterdam. Ook Ramalho is dus mogelijk niet inzetbaar. De verdediger moest een groot deel van de tweede seizoenshelft al missen vanwege een zware enkelblessure en ontbrak ook al in het thuisduel met Willem II van afgelopen zondag. Schmidt hoopte tegen Feyenoord weer over zijn sterkhouder te kunnen beschikken, maar dat duel lijkt dus te vroeg te komen. Waar Ramalho mogelijk ontbreekt, kunnen Götze en Madueke dan weer hun rentree maken. Götze miste Willem II-thuis wegens ziekte, terwijl Madueke al langer buitenspel stond. De blessuregevoelige aanvaller viel geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op 10 april en moest daardoor onder meer de return tegen Leicester City in de Conference League en de bekerfinale tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan. 

Door de blessuregevallen doet Schmidt noodgedwongen een beroep op enkele spelers van Jong PSV. De coach, die na afloop van dit seizoen de overstap maakt naar Benfica, neemt Dennis Vos, Jenson Seelt en mogelijk ook Johan Bakayoko mee naar De Kuip. Vos, Seelt en Bakayoko komen vrijdagavond nog wel in actie voor Jong PSV, dat de Keuken Kampioen Divisie afsluit met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen