Feyenoord haalt in statement uit naar organisatie in Marseille

6 mei 2022, 13:57

Feyenoord is op z'n zachtst gezegd niet te spreken over de organisatie in Marseille, waar de Rotterdammers zich donderdagavond ten koste van Olympique plaatsten voor de finale van de Conference League. In een statement spreekt de huidige nummer drie van Nederland haar teleurstelling uit over de gang van zaken. 

'Helaas heeft een deel van de supporters lang niet alles van de wedstrijd in het stadion kunnen zien, vanwege het ronduit slechte verloop van de instroom vooraf in het uitvak. Lang niet iedereen was daardoor op tijd binnen', klinkt het op de clubsite. 'En dat terwijl het voor die tijd ook al mis was gegaan bij de fanzone op Prado Beach, waar supporters toen het noodweer uitbrak de dupe werden van de agressieve houding van de autoriteiten.' Ook de uitstroom van de meegereisde supporters uit Rotterdam was allesbehalve goed geregeld. Daardoor hebben vele supporters tot diep in de nacht in het stadion gezeten. 

De Feyenoord-spelers maakten van die gelegenheid gebruik om wat langer feest te vieren met de supporters. Maar dat maakt de frustraties bij de club er niet minder op. 'Feyenoord is zeer ontstemd en teleurgesteld over deze gang van zaken, zeker ook omdat de club vooraf bij de organisatie meermaals haar twijfels heeft geuit over het plan van aanpak rondom de fanzone, het vervoer naar en de procedure in en rondom het stadion.' De Conference League-finalist laat het er niet bij zitten en is van plan om haar ongenoegen nogmaals kenbaar te maken bij de UEFA. De belangrijkste reden hiervoor is het gevaar dat de supporters hebben gelopen en daardoor 'de wedstrijddag niet hebben kunnen beloven zoals het hoort'. 

Waar Feyenoord dus totaal niet te spreken is over de organisatie in Marseille, is het wel complimenteus over de eigen aanhang. 'Feyenoord spreekt haar grote dank uit aan alle meegereisde supporters die het team donderdagavond hebben gesteund bij het behalen van de UEFA Conference League-finale.' Mede dankzij de steun van de trouwe achterban slaagde de ploeg van Arne Slot erin om de 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd over de streep te trekken en zich te verzekeren van een plek in de eindstrijd. Die staat op 25 mei op het programma. AS Roma is dan de tegenstander in Tirana, de hoofdstad van Albanië. 'Informatie over de kaartverkoop voor de finale tegen AS Roma volgt zo snel mogelijk via de officiële clubkanalen', wordt er besloten. 

Lees ook: Feyenoord wil Tirana overnemen: ''Verwacht achtduizend fans''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen