Ten Hag over finaleplaats Feyenoord: ''Daar zijn we trots op''

6 mei 2022, 14:35

Feyenoord heeft enorm veel indruk gemaakt door zich donderdagavond ten koste van Olympique Marseille te plaatsen voor de finale van de Conference League. Ook tijdens de persconferentie van Ajax-trainer Erik ten Hag was de historische prestatie van de Rotterdammers onderwerp van gesprek. 

Niet Feyenoord, maar Ajax leek in eerste instantie van alle Nederlandse ploegen die actief waren in Europa de hoogste ogen te gaan gooien. De ploeg van Ten Hag beleefde een historische groepsfase van de Champions League, waarin alle zes wedstrijden werden gewonnen. Het geloof in een herhaling van het seizoen 2018/2019, toen Ajax op een haar na de finale van het miljardenbal bereikte, was aanwezig. Maar zover kwam het uiteindelijk niet. Benfica bleek in de achtste finale te sterk. Terwijl Ajax al bijna twee maanden niet meer actief is in Europa, maakt Feyenoord juist veel indruk buiten de landsgrenzen. De ploeg van Arne Slot rekende na de winterstop af met achtereenvolgend Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille en mag zich nu dus opmaken voor de finale tegen AS Roma. 

Lees ook: Driessen diep onder de indruk: 'David die Goliath verslaat'

Dat is Ten Hag natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. ''Geweldig dat een Nederlandse club de finale haalt van een Europees toernooi'', zei de Ajax-trainer vrijdag tijdens zijn persconferentie. ''Daar zijn we met z'n allen ongelooflijk trots op. Ajax heeft de finale van de Europa League gehaald, nu Feyenoord de finale van de Conference League. Jarenlang heeft Nederland achter de feiten aangelopen op Europees gebied en je ziet dat er een kentering zichtbaar is de laatste jaren. Dat is schitterend.'' De finaleplaats geeft Feyenoord uiteraard een enorme boost voor de laatste weken van dit seizoen en dat kan positief uitpakken voor Ajax. De Rotterdammers krijgen zondag immers bezoek van PSV. 

''Ze willen het goede gevoel behouden. Ze komen euforisch terug en die energie moeten ze vast zien te houden. In een volle Kuip zullen ze willen laten zien dat ze van topploegen kunnen winnen'', aldus Ten Hag, die denkt dat vermoeidheid geen (belangrijke) rol gaat spelen. ''Er zit genoeg tijd voor ze tussen om te herstellen zodat ze een goede prestatie neer kunnen leggen.'' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

X22Report
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo kan het ook!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen!.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Byv die van OM

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen