Heerenveen hoopt op Noppert, langer verblijf Van Hooijdonk optie

6 mei 2022, 15:32

SC Heerenveen hoopt Andries Noppert binnenkort te contracteren voor het nieuwe seizoen. De doelman staat nu nog onder contract bij Go Ahead Eagles, maar dat loopt eind juni af. De Friezen hebben Noppert in ieder geval al een aanbieding gedaan. 

Dat meldt Reon Boeringa van Voetbal International althans. Noppert is bezig aan een uitstekende tweede seizoenshelft. Waar hij voor de winterstop nog Warner Hahn voor zich moest dulden, is hij in 2022 niet weg te denken onder de lat van Go Ahead Eagles. Met Noppert als uitblinker verzekerde de ploeg uit Deventer zich een paar weken terug al van een langer verblijf in de Eredivisie. Maar de kans is dus groot dat Go Ahead zonder Noppert begint aan een nieuw seizoen op het hoogste niveau. De goalie heeft een aflopend contract en lijkt niet van plan om dat te gaan verlengen. Daar wil SC Heerenveen dus van profiteren.

Lees ook: Noppert blijft ondanks medische keuring elders optie voor Heerenveen

Noppert heeft een aanbieding uit Friesland op zak. ''De bal ligt nu bij Andries'', zei technisch manager Ferry de Haan tegen VI. SC Heerenveen is echter niet de enige Friese ploeg met interesse in Noppert. Ook SC Cambuur zou hem graag naar Friesland willen halen. Mogelijk heeft Heerenveen een streepje voor, gezien het feit dat Noppert daar is geboren. Daarnaast lijkt de weg voor hem vrij, nu de huidige nummer tien van Nederland Erwin Mulder heeft laten weten dat hij geen nieuw contract krijgt aangeboden. Mulder keerde in de zomer van 2020 terug naar het Abe Lenstra Stadion, na een driejarig avontuur bij Swansea City. 

Blijft Van Hooijdonk langer in Friesland? 

Hoewel SC Heerenveen nog in de race is voor een plek in de play-offs voor Europees voetbal, is de club op de achtergrond dus al druk bezig met het nieuwe seizoen. Mogelijk maakt ook Sydney van Hooijdonk dan nog onderdeel uit van de selectie, die met ingang van volgend seizoen onder leiding staat van Kees van Wonderen. Van Hooijdonk kwam in januari op huurbasis over van het Italiaanse Bologna en SC Heerenveen is tevreden over hoe de spits het doet. Volgens VI zijn er nog geen contacten geweest met Bologna over een langer verblijf, maar zijn de Friezen wel van plan 'om een balletje op te gooien'. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LarsC
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel benieuwd of Noppert dit ook langere tijd vol kan houden. Dan zou het voor Heerenveen echt een topper zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen