Staf Oranje weer compleet: Davids neemt plaats naast Van Gaal

6 mei 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edgar Davids gaat de plek van de vertrekkende Henk Fraser innemen in de trainersstaf van Oranje. Dat maakte de KNVB vrijdagavond bekend. De 49-jarige trainer is tot en met het WK van komende winter in Qatar aangesteld als assistent van bondscoach Louis van Gaal.

"Ik ben niet alleen trots, maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten met zo'n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland", luidde de korte eerste reactie van Davids zelf op de website van de bond

Van Gaal moest op zoek naar een nieuwe assistent, omdat Davids' voorganger Henk Fraser komend seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht. De club stond een dubbelfunctie niet toe, waardoor hij het WK aan zich voorbij moet laten gaan. Met Davids naast Danny Blind en Frans Hoek is de staf van Van Gaal nu dus weer compleet. 

Loopbaan

Davids zette in 2014 definitief een punt achter zijn imposante loopbaan, waarin hij onder meer uitkwam voor Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Vervolgens deed hij al wat ervaring in het trainersvak op. Zo was hij bij zijn laatste club Barnet speler-trainer en was hij de laatste jaren werkzaam als assistent-trainer bij Telstar en als hoofdtrainer bij het Portugese SC Olhanense. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verrassend en eindelijk waardering voor Edgar. 1ste klas klasbak😉 Van mij mag Seedorf ook wel worden toegevoegd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen